1
Fudbaleri Crne Gore današnjim okupljanjem počinju pripreme za duel sa Mađarskom u treće kolu grupe G kvalifikacija za EURO 2024.
Protiv favorita -igrom na bolji rezultat!

    - Čeka nas meč sa još jednim od favorita grupe i želimo da rezultatski dobijemo više nego iz duela sa Srbijom. Taj prethodni meč treba da nam bude vodilja kako da igramo, ali da budemo koncentrisaniji, pa i ,,namazaniji“, da igramo isključivo na rezultat. Protiv Srbije smo ostavili dobar utisak, ali je sve to džaba kada ne osvojite bodove. Oni se pamte i sabiraju, oni vode na veliko takmičenje. Meč sa Mađarskom dolazi u momentu koji može da odredi tok daljih kvalifikacija i daće odgovor na pitanje da li ova selekcija može da se bori za mjesto koje vodi na Evropsko prvenstvo. Siguran sam da može i da ćemo to pokazati - ukazao je na brifingu sanovinarima Miodrag Radulović, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, koja današnjim okupljanjem počinju pripreme za duel sa Mađarskom u treće kolu grupe G kvalifikacija za EURO 2024.

- Daleko je bolja situacija u igračkom kadru nego u trenutku kada sam objavio spisak. Trajala je neizvjesnost oko Hakšabanovića, ali je juče odradio posljednji test, dobio je dozvolu Seltika i biće spreman. To je još jedna povoljna vijest za nas, jedino nema Marušića. To je veliki hendikep, ali moramo da ga nadoknadimo - istakao je Radulović i dodao:
- Neugodan je termin, mnoga prvenstva su davno završena, neka tek sada, neka još traju... Imamo, ipak, dobro iskustvo iz prošlog juna u Ligi nacija, a narednih pet treninga ćemo uraditi sve da sprovedemo ideju koju imamo. Samo je potrebno da budemo mudriji i da igramo na rezultat. Ovog puta sve podređujemo rezultatu, utisak može da bude dobar, ali i ne mora.
- U pitanju je ekipa koja je žrijeb dočekala u prvom šeširu, to dovoljno govori o snazi Mađarske. Imali su Mađari sjajan nastup u Ligi nacija, pobijedili Englesku i Njemačku u gostima, igrali dobro sa Italijom... Nama je to samo motiv više da pokažemo ono što imamo. To smo pokazali protiv Holandije, Turske, Rumunije, Bugarske i Srbije. Našeg rivala krasi kolektiv, vodi ih isti selektor već pet godina i znamo dobro njegove vrline i mane - osvrnuo se selektor "hrabrih sokola" na kvalitet narednog protivnika.




Posjeta : 121