1
Svečanom dodjelom nagrada zatvoren 17. Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja
Izdavački poduhvat - djela Stefan Mitrov Ljubiša!

    Najbolji izdavač - kompletna izdavačka produkcija Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Podgorica Izdavačka kuća Prometej, Novi Sad, a izdavački poduhvat su Sabrana djela Stefan Mitrov Ljubiša, JU Narodna biblioteka Budve, Centru za međukulturno razumijevanje, izdavač Omer Kajoshaj za Sabrana djela Mahmuda Derviša (I-IV) - dodjelom nagrada zatvoren je 17. Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja. Najbolja edicija je Zlatno runo – Arhipelag, Beograd, a najbolje opremljena knjiga: Istorija umjetnosti Crne Gore - CANU. Za doprinos unapređenju dječjeg izdavaštva: Kašmir promet, Zagreb, a za doprinos unapređenju izdavaštva i kulturne razmjene u regionu: Izdavačka kuća Clio, Beograd.

Najbolje opremljen štand imala je JU Narodna Biblioteka Budve, dok je za unapređenje elektronskog izdavaštva nagrađeno Ministarstvo prosvjete Crne Gore i Unicef.
Za stvaranje novih čitalaca najzaslužniji su Dječji vrtić “Đina Vrbica”, *Dječiji vrtić “Ljubica Popović”, a za unaprijeđenje obrazovnog procesa: Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Donja Gorica i Univerzitet Mediteran.

Posebna priznanja:


Za očuvanje filmske baštine i razvoj filmske kulture u Crnoj Gori: JU Crnogorska kinoteka, Podgorica
Za doprinos istraživanjima kulture Pive i Durmitora: Udruženje Pivljana
Za doprinos objavljivanju višejezičkih izdanja: Međunarodni centar za mir, Sarajevo
Za izložbu nagrađenih radova sa Sarajevskog sajma knjiga 2023. godine: Sarajevski sajam
Žiri

O najboljima je i ove godine odlučivao naš stručni žiri u sastavu: profesorica dr. Slavica Perović, akademska slikarka Marina Vešović i akademik Siniša Jelušić.




Posjeta : 172