1
Ciklus crnogorskog studentskog filma od sjutra do 17. jula
Na otvaranju - “Neko treći”!

          Ostvarenjem Milorada Milatovića “Neko treći” u ponedjeljak, 15. maja na prvom programu TVCG u 21.50 biće premijerno otvoren “Ciklus crnogorskog studentskog filma na Javnom servisu”.

U ovom kratkometražnom igranom filmu koji govori o odrastanju, otuđenosti i surogat odnosima, glumica Jelena Đukić odigrala je jednu od svojih najvažnijih dosadašnjih uloga.
Projekciji filma prethodi “Small talk”, u kojem Jelena govori o FDU, ličnim impresijama, iskustvima, postignućima, ali između ostalog i o njenom doživljaju filma i filmske umjetnosti, uticaju filma danas, crnogorskoj kinematografiji u svjetlu podrške i položaja mladih umjetnika i filmskih stvaralaca.
Projekat realizuju Dokumentarni i Redakcija dramskog programa TVCG, shodno Programsko-produkcionom planu, usvojenom od strane Savjeta RTCG decembra prošle godine, kada je u saradnji sa FDU zvanično počela priprema na realizaciji ovog filmskog ciklusa.
Shodno PP planu, početak emitovanja serijala pod nazivom “Ciklus crnogorskog studentskog filma “ predviđen je u maju 2023. dakle tokom tekućeg mjeseca, kako bi u susret predstojećim prijemnim ispitima za upis na osnovne studije, dodatno afirmisali FDU i od strane Javnog servisa podržali njihovu promotivnu kampanju “Ispričaj svoju priču. Upiši FDU” .
Filmovi će biti prikazivani svakog ponedjeljka do 17. jula.




Posjeta : 157