1
Ne može se baš sve dotjerati, zategnuti...
Godine odaju - ruke!

    Kreme, losioni, ulja, tretmani pomlađivanja, estetska hirurgija, liposukcija, silikoni i kolageni... Kozmetička industija u vječnoj je misiji potrage za idealnim rješenjem koje će ženama (a sve češće i muškarcima) pomoći u očuvanju što mlađeg izgleda.


Izvodivo je gotovo sve pa se čini da nema dijela tijela koje se neda ‘dotesati´, izravnati, povećati, popuniti i zagladiti. Osim jednog - ruku. One su vječni svjedok vaših godina i nema načina da na njima - varate. Odaju vaše godine bez milosti. No, metoda ‘krađe´ godina na njima ipak ima. Glavni neprijatelj ruku jeste suvoća koja u mladim danima ne uzima toliko danak kao u doba kada se rastajemo s kolagenom, zaslužnim za njihovu elatičnost i sjaj.
Suve i hrapave kože rješite se pilingom koji možete kupiti ili -a ko ste imalo vješti - sami napraviti od nekog od baznih ulja (badema ili masline) te dodatka neke vrste mehaničkog čistača - morske soli, šećera, palente, taloga kave... Dobro ih istrljajte, isperite, osvježite sokom limuna, a potom namažite hranjivom kremom.
Na ruke, ali i ostatak organizma, možete misliti i prilikom odabira namirnica koje konzumirate. Esencijane omega 3 i omega 6 kiseline iz plave ribe, oraha, badema i lješnika podmazatće vam kožu iznutra, a ruke će vam biti zahvalne. Ne zaboravite na hidratizaciju organizma tako što ćete piti dovoljno vode. Stručnjaci tvrde da su čovjekove realne potrebe - 2 litre dnevno, a na vama je da osluškujete svoje tijelo i - pijete!





Posjeta : 1251