1
Čudotvorna dijeta s ananasom
Skinućete dva kilograma - za četiri dana!

    Pomoću ove sočne južne voćke skinućete dva kilograma za četiri dana. Svjež ananas je zaista čudotvoran, jer pored obilja vitamina i minerala sadrži i enzim bromelain, koji podstiče sagorjevanje masti.


Svjetski dijetolozi sve su zainteresovaniji za moćna svojstva ananasa. U ovom zdravom južnom voću nalaze se skoro svi vitamini i 16 minerala, ali i selen, supstanca koja usporava starenje. Međutim, tajna ananasa je u enzimu bromelainu, koji podstiče sagorevanje masti i ubrzava metabolizam. Ovaj enzim je, nažalost, veoma osetljiv na toplotu, pa je zato najbolje jesti svjež ananas, koji je, inače, mnogo bogatiji enzimima, voćnim kiselinama i vitaminom C od konzerviranog. Ananas izbacuje tečnost i otrovne materije iz organizma, jača organizam, skida višak kilograma i ima samo 65 kalorija u 100 grama. Iako tokom ove dijete treba da se držite plana ishrane, ananas možete da jedete kad god ste gladni.
PLAN ISHRANE

Doručak
Ova četiri dana obilan doručak zamijenite čašom soka od ananasa
Ručak
Jela s ananasom
Užina
Dijetalni jogurt s komadićima svežeg ananasa
Večera
Supa od povrća s parčetom integralnog hleba
PRijEDLOZI ZA RUČAK

Salata s ananasom i kupusom
Potrebno je: pola svežeg ananasa, 400 g kiselog kupusa, kašika semenki suncokreta.
Priprema: ananas isecite na komade. Na zagrejanom ulju prodinstajte kupus, dodajte ananas sa 50 ml vode, kuvajte 10 minuta, pa ohladite.
Hranljiva vrednost: 260 kal, 7 g masti, 36 g ugljenih hidrata.
Kupe s ananasom
Potrebno je: 4 parčeta crnog hljeba, 40 g namaza s lukom, pola koluta ananasa, kašičica sjeckanih lješnika.
Priprema: hljeb premažite namazom, stavite preko ananas i preklopite hljebom. Pospite lješnikom.
Hranljiva vrednost: 245 kal, 12 g masti, 28 g ugljenih hidrata
File „karibik“
Potrebno je: 150 g svinjskih fileta, kašika ulja, so, crni luk, čen bijelog luka, pola kašike cimeta, biber, pola kašike sjeckane majčine dušice i origana, 100 g paradajza, pola banane, 3 kriške ananasa, pola kašike putera.
Priprema: meso ispecite na ulju, posolite i izvadite. Prodinstajte isečen luk sa cimetom i biberom, dodajte začine i isečen paradajz. Napravite pire, dodajte 250 ml vode i kuvajte oko 10 minuta. U to dodajte meso i ostavite 20 minuta da odstoji. Voće isjecite, ispecite na ulju i dodajte ga mesu.
Hranljiva vrednost: 355 kal, 14 g masti, 20 g ugljenih hidrata.

Ražnjići sa ananasom
Potrebno je: 10 g ananasa, 25 g šećera, 150 g svinjskih fileta, pola kašike aleve paprike, pola kašike putera, so i biber, kari, 50 ml belog vina, 20 ml slatke pavlake.
Priprema: isjeckan ananas pospite šećerom i ostavite pola sata. Meso isjecite na komadiće, premažite ga paprikom i zajedno s ananasom ređajte na ražnjić. Ispecite na puteru, začinite, izvadite. U sok koji je ostao u tiganju dodajte vino, slatku pavlaku i začinite solju, biberom i karijem.
Hranljiva vrijednost: 385 kal, 8 g masti, 34 g ugljenih hidrata.




"Žena"

Posjeta : 1356