2
Trijumf "hrabrih sokola" u prvom od dva prijateljska meèa u Antaliji Crna Gora - Bjelorusija 2:0
Prosineèki debitovao - trijumfom!

- Prvo treba èestitati, stvarno su momci odradili fenomenalno. Trkaèki odlièno, borili smo se dobro. Na kraju krajeva poèeli smo igrati, to je ono što smo htjeli. Bile su dobre akcije, dobro smo igrali. Moraš imati i malo sreæe, penal se odbrani. Imali su i oni svoje prilike. U globalu, moramo biti zadovoljni poèeli smo i dominciju, imali smo I posjed lopte i akcije iz kojih smo dali ta dva gola. Posebno drugi, Krstovièev, bio je fenomenalan. Sigurno, uvijek ima prostora za napredak. Moramo biti zadovoljni, ovo je prva utakmica sa novim sistemom, sa novom vizijom. Momci su odradili fenomenalno - selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore Robert Prosineèki, koji je debitovao na klupi "hrabrih sokola". ukratko je govorio o uèinku našeg tima.

- Odigrali smo borbeno I taktièki kvalitetno. Nije bilo lako, ali pobjeda je motivacija i podstrijek da radimo bolje i da doèekamo nove utakmice u što boljem raspoloženju. Prosineèki je od prvog dana rekao kako želi da igramo. Imali smo posjed, stvarali smo šanse. Tako treba da nastavimo. Dugo nijesam igrao na ovoj poziciji, ali selector je odluèio da poènem naprijed I sreæan sam zbog gola, uvijek je lijep osjeæaj kada postignete gol za reprezentaciju – govorio je o uèinjenom u prvom meèu sa novim selektorom i èetvrtom pogotku u dresu reprezentacije strijelac prvog pogotka Adam Marušiæ.
- Ovo je samo poèetak. Selektor je na prvom sastanku rekao kako želi da igramo ljepši fudbal, da imamo posjed lopte i dominaciju, da diktiramo našu igru. To nam odgovara, tako je bilo I danas. Od poèetka uspostavili smo našu igru, imali smo poosjed više nego inaèe, što se i vidjelo. Stvarali smo mnogo šansi i krunisali sa samo dva gola u prvom poluvremenu. Mogli smo ih dati više, ali zadovoljan sam. Bitno je da se dobro pripremimo za ono glavno, što slijedi.Što bi Mirko rekao, ovo su najslaði golovi, skoro sa linije, ali prethodila je lijepa akcijja saigraèa, a ja sam bio tu da “stavim šlag na tortu” - sumirao je utske nakon duela sa Bjelorusijom strijelac drugog gola - Nikola Krstoviæ.
Bjelorusija – Crna Gora 0:2

Stadion Titanik Mardan, Antalija.
Sudija: Kadir Saglam (Turska)
Strijelci
0:1 – Adam Marušiæ 27’, 0:2 – Nikola Krstoviæ 45’
Bjelorusija: Pavel Pavlièenka, Sergei Krapoviè (od 87. Gleb Ševèenka), Sergei Politeviè, Egor Parkomenka, Denis Poljakov (od 87. Danila Neèaev), Maks Ebong (od 76. Valeri Gromika), Kiril Kaplenka, Evgeni Jablonski (od 63. Nikita Korzun), Kiril Peèenin, Denis Laptev (od 63. Maksim Kirev), Egor Karpitski (od 46. Vladislav Morozov).
Selektor: Karlos Alos.
Crna Gora: Milan Mijatoviæ, Andrija Vukèeviæ (od 46. Risto Radunoviæ), Marko Tuæi, Marko Vešoviæ, Marko Jankoviæ (od 66. Marko Bakiæ), Stevan Jovetiæ (od 66. Demir Škrijelj), Nikola Krstoviæ (od 66. Dušan Bakiæ), Edvin Kuè, Meldin Dreškoviæ, Adam Marušiæ (od 82. Driton Camaj), Viktor Ðukanoviæ (od 66. Vladimir Jovoviæ).
Selektor: Robert Prosineèki.




Posjeta : 67