1
Predsjednik Crne Gore u zvaničnoj posjeti Rumuniji
Bukurešt snažno podržava - evropski put Crne Gore!

- Proces evropske integracije predstavlja prioritet crnogorske vanjske politike i izrazio je očekivanje da će naÅ¡a država do 2028. godine postati punopravna članica EU čemu je, kako je kazao, u potpunosti posvećen njegov petogodiÅ¡nji mandat - naveo je Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, koji je na poziv predsjednika Republike Rumunije Klausom Johanisom u zvaničnoj posjeti BulureÅ¡tu, gdje je dočekan uz najviÅ¡e državne i vojne počasti.
Predsjednik Rumunije naglasio je da zvanični BukureÅ¡t snažno podržava evropski put Crne Gore, dodavÅ¡i da je naÅ¡a država važan partner koji značajno doprinosi stabilnosti regiona Zapadnog Balkana.
Obostrano je izražen interes za jačanje ekonomske saradnje, posebno kroz povećanje obima rumunskih investicija, te je ukazan prostor za snaženje saradnje u oblasti obrazovanja, turizma i informacionih tehnologija.

Milatović je rumunskom kolegi zahvalio na kontinuiranoj podrÅ¡ci Rumunije naÅ¡em evropskom putu, podsjetivÅ¡i na rezultate koje je Crna Gora postigla u prethodnom periodu na polju jačanja vladavine prava i nezavisnosti institucija, a u cilju ubrzanja integracionog procesa naÅ¡e zemlje.
Tokom sastanka istaknuta je važnost savezniÅ¡tva dvije države u okviru NATO-a i iskazana potpuna posvećenost dvije zemlje zajedničkom sagledavanju regionalnih bezbjednosnih izazova.




Posjeta : 58