1
Rukometaši Crne Gore večeras od 20.30 protiv Mađarske počinju svoj sedmi nastup na prvenstvima Evrope
Oni favoriti - imamo naše adute!

       - Igrao sam u Mađarskoj dvije godine, kao i sa većinom njihovih igrača. Radi se o ozbiljnoj reprezentaciji, a pošto sam bio tamo dobro znam koliko se tamo ozbiljno pristupa reprezentaciji", poručio je lijevi bek Vuko Borozan, povratnik u naš nacionalni tim, kojivečeras od 20.30 počinju svoj sedmi nastup na prvenstvima Evrope.
- Mađarska ima blagu ulogu favorita, jer se radi o naciji koja mnogo ulaže u svoju reprezentaciju i klubove, a imaju i dosta dobrih i kvalitetnih igrača - istakao je i lijevo krilo Miloš Vujović.
Međutim i Borozan i Vujović sigurni su u jedno:
- Radi se o Evropskom prvenstvu igra se 60 minuta i svi ćemo pružiti maksimum, a koliko će ko dati u tom trenutku više ne zavisi ni od budžeta ni ulaganja - utakmica je tu da pokažemo ko više želi tu pobjedu.

Selektor Mađara Ćema Rodriges ima mnogo aduta, a koji bi bili Crne Gore.
- Glavni su zajedništvo i atmosfera unutar ekipe", smatra Borozan. "Pojedinačno bih prije svega istakao Nebojšu Simića, koji je svjetski golman i koji će imati i našu pomoć u odbrani. A, tu je Vuk Lazović glavni igrač koji može da nam pomogne da svi budemo bolji, kao i da Simić bude još bolji. Ako to sve sastavimo kako treba, uz dobar napad, polukontru i naravno sa Brankom Vujovićem i Nemanjom Grbovićem, smatram da imamo dosta aduta za pobjedu.
- Gledali smo video analize, dobro smo se pripremili i smatram da će meč biti težak. Međutim, nadam se da ukoliko uđemo u egal sa njima u posljednjih deset minuta mislim da ćemo to izgurati to na naš vrlo jak karakter i na kraju pobijediti - objasnio je Vujović gdje "lavovi" vide svoju šansu.
- Nije zahvalno obećavati narodu da ćemo pobijediti, ali vjerujem u svoje saigrače, znamo koliko nam je važna ova utakmica i ovo prvenstvo. Želimo da sa tom energijom uđemo u meč - jasan je Vujović.
Crna Gora je u Njemačku stigla sa najboljim što trenutno ima, pa ne čudi što se u našoj zemlji ponovo mašta o sličnom rezultatu kao prije dvije godine kada su "lavovi" bili 11. na kontinentu.
- Ni pred to Evropsko prvenstvo nije sve djelovalo savršeno, bila je korona, dosta igrača nam je falilo, ali tada nas je krasilo zajedništvo, disali smo svi kao jedan...- prisjetio se Vujović.
- Nezahvalno je sada da prognoziram, ali smatram da smo mnogo dobili povratkom Grbovića. Tu je i Borozan sa kojim ćemo puno dobiti u odbrani. Nadam se da ćemo pokazati da vrijedimo i da smo zasluženo ovdje - zaključio je Vujović.




Posjeta : 21