2
U derbiju 9. kola ABA MeridiannBet lige „Budućnost Voli“ – „Cedevita Olimpija“ 81:82 (23:24;25:17;15.21;18;20)
U "Morači - utopili se sami!

Neshvatljivim padom i gomilom nelogičnih poteza "Plavo-bijeli! "potopili" su sami sebe u "Morači!" - u derbiju 9. kola ABA MeridiannBet lige „Budućnost Voli“ – „Cedevita Olimpija“ 81:82 (23:24;25:17;15.21;18;20).
Andrej Žakelj, novi šef stručnog štaba „Budućnost Voli“, debi u Eurocupu završio je uspješno, ali u regionalnom takmičenju to mu nije "pošlo za rukom". U momentima kada se "Cedevita Olimpija" vratila, igrao je bez Kolbija Rosa i Džakorija Vilijamsa, čija je energija bila odlična na parketu i na čiji pogon je "Budućnost" pravila razliku na parketu. Ros koji je bio 4/4 za tri poena, nije ulazio uopšte zadnjih pet minuta, dok je prostor dobio Flečer Megi koji na ovoj utakmici nije pogodio ni šut!
Uoči utakmicu Suad Šehović poklonio je dres Justinu Cobsu, crnogorskom reprezentativcu i nekadašnjem igraču „plavo-bijelih“, koji je večeras igrao za rivala, tako da je on jedini večerašnji dvostruki dobitnik!

Mekinli Rajt je dao 16 poena imao i pet asistencija i četiri skoka, Kolbi Ros je dao 15 (4/4 za tri poena) i imao četiri asistencije, Džakori Vilijams je dao 13 uz tri skoka.
Dobrom odbranom istakao se i Petar Popović koji je najboljeg igrača gostiju Klemona Prepeliča držao na svega 14 odsto šuta iz igre.
Kod CoL su se istakli Di Džej Stjuart sa 20 poena, Džastin Kobs je dao 15, Šon Džons je dao 14.
- Želimo samo da poručimo navijačima koji su došli u ogromnom broju večeras da ne gube nadu, i da će klub raditi sve da se izdigne iz ovakve situacije i vrati se na pobjednički kolosjek. Sada nas čeka teško gostovanje na Kanarskim ostrvima, protiv ekipe koja ne zna za poraz u Evrokupu i koja brani trofej koji su osvojili prošle godine - Gran Kanarije. Treba nam čudo, neki bi rekli, ali prije svega vjera u sopstvene mogućnosti - zaključuju iz najboljeg crnogorskog košarkaškog kluba.




Posjeta : 35