0
U petom kolu Evrokupa košarkaši "Budućnosti Voli" večeras gostuju ekipi "Burga"
Uzdaju se u - tradiciju!

    Dosadašnje utakmice Burga, i u francuskom prvenstvu i u Evrokupu, pokazuju koliko je to ozbiljan protivnik. Otvorili su sezonu jako dobro, radi se o ekipi koja u oba pravca igra jako čvrsto, sa puno inteziteta i energije. Šuterski su jako dobro posloženi i u svakom momentu su na terenu tri do četiri igrača sa različitih pozicija koji prijete šutem za tri poena. Moramo obratiti pažnju na ofanzivni skok gdje se posebno ističe Omenake, kao i Salaš. Radi se o protivniku koji dosta trči, koja ima mogućnost da razvija svoj talenat i kvalitet kroz igru na otvorenom terenu, ali i kroz pozicioni napad. Mijenjaju dosta različitih vrsta odbrane, ulaze u zonski raspored, iz zonskog presinga prelaze na odbranu čovjek na čovjeka tako da se radi o zahtjevnom protivniku za spremanje. Vjerujem da nas očekuje težak posao, pogotovo na njihovom terenu u Francuskoj gdje su jako dobri - ukazuje Petar Mijović, šef stručnog štaba KK "Budućnosti Voli", koja večeras od 19,30 - u 5. kolu gostuju Evrokupa - gostuju ekipi "Burga"

Igramo protiv ekipe Burga, radi se o ekipi koja je pokazala dobru igru u oba takmičenja koja igraju. Rekao bih da se radi o klasičnoj francuskoj ekipi koja igra brzo, imaju dobre atlete u timu, plejmejkere koji su napravili iskorak u odnosu na prethodnu sezonu. Prije svega mislim na Beniteza sa kojim smo imali prilike da igramo prethodnih godina. Znamo šta treba da uradimo da bi došli do pobjede, imali smo težak poraz u Rumuniji u prošlom kolu Evrokupa i treba da napravimo iskorak, da pokažemo konstantnost u igri u svih četrdeset minuta i da se nadamo da ćemo ostvariti pobjedu - optimista je Petar Popović.

MEĐUSOBNI DUELI


"Budućnost" i "Burg" igrali su do sada četiri puta.
Prvi put u TOP 16 fazi 2021. godine, kada smo upisali obije pobjede.
U sezoni 2021/22 ponovo smo dobili na gostovanju u Burgu, ali smo iznenađujuće poraženi u Podgorici, samo dva poena razlike.




Posjeta : 44