3
Poslije šest mjeseci, najbolji crnogorski rukometaši ponovo na okupu
"Lavovi" se uigravaju - prvo protiv Rumunije!

- Dug je period od našeg posljednjeg susreta. Uželjeli smo se jedni drugih, da budemo zajednom da se bavimo rukometom. Svi su maksimalno motivisani. Mnogo je bitno što je Grba tu, pozvao sam i Steva, igra veoma dobro u Rumuniji, ali je trenutno povrijeđen. Ipak, došao je, tu je sa nama, pokazao je ogromnu želju da bude uz reprezentaciju. Ako svi tako budemo razmišljali možemo da napredujemo. Primarno je da uigramo 5-1 odbranu i da uvedemo nove akcije. Svakako, i da vidimo neke nove igrače - istakao je Vlada Šole, selektor muške "A" rukometne reprezentacije Crne Gore, koji su na okupu poslije šest mjeseci.
Prijateljskom utakmicom sa Rumunijom "lavovi" u četvrtak, u sklopu EHF sedmice, što je početak njihovog uigravanja za učešće na EHF Euro u Njemačkoj, gdje će Crna Gora u januaru naredne godine u Minhenu za protivnike u grupi imati Island, Mađarsku i Srbiju.

Jedini debitant na spisku je srednji bek Leotara Vladimir Stanković.
Sa prvobitnog spiska selektora Šole zbog povreda su otpali Stevan Vujović i Miodrag Ćorsović, pa za ovu akciju stručni štab računa na 20 igrača.
- Gledao sam obje utakmice Lovćena u EHF Evropskoj ligi. Vuko je svjetski igrač. Nažalost, nekoliko posljednjih godina nije bio u vrhunskom rukometu, ali ne može zaboraviti da igra rukomet. Pitanje je samo koliko je njegov motiv jak i želja da ponovo vrati svoju reputaciju kao jednog od najboljih lijevih bekova na svijetu. Nijesam odustao od njega, kad dođe vrijeme, prićaćemo. Ako je spreman da igra, biću srećan - ukazao je Šola, ne štedeći riječi hvale za beka "Lovćena" Vuka Borozana.




Posjeta : 51