1
Stavovi buduće vlasti dramatično odstupaju od evropskih vrijednosti
Ne priznaju - genocid u Srebrenici!

Stavovi pristalica četiri ključne stranke i koalicije buduće vlasti dramatično odstupaju od evropskih vrijednosti i zvaničnih politika prema ratu u Ukrajini, Srebrenici, Kosovu, partizanskom i četničkom pokretu.
Zajednički imenitelj im je - nepriznavanje genocida u Srebrenici 86,6%, a bliski su i po mišljenju o ratu u Ukrajini, Kosovu, partizanskom i četničkom pokretu...- rezultati su istraživanja Centra za građansko obrazovanje.

Četnički pokret relativno do ubjedljivo je popularniji kod svih subjekata buduće vlasti: ZBCG - 60%, SNP - 48%, PES i Demokrate - 27%, uz napomenu da je više od polovine pristalica Evrope sad i Demokrata neopredijeljeno povodom ovoga pitanja.

Još gore stoje stvari u tom korpusu povodom genocida u Srebrenici. Negira ga 86,6% pristalica ZBCG; 64,4% - SNP; 41,6 - PES i 41,5 - Demokrate.

Nezavisnost Kosova nije završeno pitanje za 96% ZBCG, 84% SNP, 55% PES i 55% Demokrata.
Na strani Rusije u sukobu sa Ukrajinom je 75,4% ZBCG; 60% SNP; 42% PES i 40% Demokrata, pri čemu je 47% pristalica Bečićeve stranke neopredijeljeno povodom ovoga pitanja. Posljedično, njihov je stav protivan sankcijama Rusiji.
Na koncu, uticaj Rusije u regionu ne smatra opasnim 82% pristalica ZBCG, 66% PES, 64 SNP i 44% DCG, pri čemu je 35% Demokrata neopredijeljeno.




Posjeta : 48