1
Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu utvrdila Prijedlog amandmana na Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o budžetu Crne Gore za 2023.
Platiće dug Instituta - sedam miliona!

       Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu utvrdila Prijedlog amandmana na Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o budžetu Crne Gore za 2023. godinu i Predlog amandmana na Predlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o zaduživanju Crne Gore za 2023. godinu. Predloženi amandmani se odnose na preuzimanje duga u iznosu do 7.000.000 eura. Kako je pojašnjeno, Vlada će u toku 2023. godine preuzeti dug Instituta „Dr Simo Milošević” Igalo prema Jugobanci AD u stečaju, odnosno nadležnoj Agenciji za osiguranje depozita Republike Srbije, koja je u funkciji stečajnog upravnika nad stečajnim dužnikom Jugobanka AD Beograd u stečaju.

Imajući u vidu da je Vlada preuzela aktivnosti u cilju iznalažena načina za izmirenje duga Instituta, kako bi se izbjegla eventualna blokada Instituta, a time i gotovo izvjestan stečaj, u postupku preuzimanja duga, dugovanje Države Crne Gore prema Jugobanci AD u stečaju bilo bi moguće umanjiti za iznos koji Republika Srbija duguje po osnovu stare devizne štednje, u iznosu od 1.366.113 eura, čime bi se umanijile ukupne obaveze Instituta, nakon čega bi preostala dugovanja, koja će biti izmirena iz budžeta Crne Gore, iznosila ukupno oko 5.313.150 eura.




Posjeta : 84