0
Selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore objavio spisak od 29 igrača na koje računa za utakmice sa Libanom i Srbijom
Sa igrom iz prvog duela - rezultat neće izostati!

- Duel sa Srbijom i nastavak kvalifikacija biće odlična prilika da se Crna Gora još jednom prikaže na pravi način svim ljubiteljima fudbala. Biće to veoma zahtjevan susret, od izuzetnog značaja za oba tima jer su i Crna Gora i Srbija u igri za plasman na veliko takmičenje. Siguran sam da u Beogradu možemo ponoviti izdanje iz prvog duela koji je odigran u Podgorici u kojem smo imali kontrolu igre tokom većeg dijela susreta. Ukoliko ponovimo igru iz prvog duela, a igrači će dati sve od sebe da to i urade, vjerujem da ni rezultat neće izostati - napomenuo je Miodrag Radulović, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, objavljujući spisak od 29 igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu sa Libanom i kvalifikacionu u Ligi nacija sa Srbijom u Beogradu.

- Pred nama su dvije utakmice potpuno različitog karaktera i zadataka koji će biti postavljeni igračima. Prijateljski meč sa Libanom biće prava prilika da zapaženiju ulogu dobiju igrači koji do sada nisu imali veliku minutažu, kao i oni koji su po prvi put dio nacionalnog tima. Od svih igrača koji će nastupiti u tom meču očekujem maksimalnu motivaciju i angažovanost tokom svih 90 minuta. Vjerujem da će igrači znati da iskoriste ukazanu šansu i da ćemo prikazati dobru igru i upisati pobjedu u odmjeravanju snaga sa Libancima - ističe Radulović.

Pozvani


Radulović je za duele u Podgorici i Beogradu pozvao 29 igrača i to: golmani: Milan Mijatović (Borac Banja Luka, BIH), Danijel Petković (Kišvarda, Mađarska); odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Žarko Tomašević (Astana, Kazahstan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Risto Radunović (FCSB, Rumunija), Igor Vujačić (Rubin, Rusija), Marko Vukčević (Varaždin, Hrvatska); Nikola Šipčić (Tenerife, Španija), Andrija Vukčević (Huarez, Meksiko), Miloš Milović (Navbahor, Uzbekistan), Marko Tući (Gangvon, Južna Koreja), Slobodan Rubežić (Aberdin, Škotska); vezni igrači: Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Marko Janković (Karabag, Azerbejdžan), Nebojša Kosović (Haka Menzui, Kina), Marko Bakić (OFI Krit, Grčka), Miloš Raičković (Aktobe, Kazahstan), Stefan Lončar (Debrecin, Mađarska), Driton Camaj (Kišvarda, Mađarska), Vladan Bubanja (Lokomotiva, Hrvatska), Andrija Radulović (Vojvodina, Srbija), Edvin Kuč (Balkani, Kosovo); napadači: Stevan Jovetić (Olimpijakos, Grčka), Stefan Mugoša (Inčon junajted, Južna Koreja), Milutin Osmajić (Preston, Engleska), Nikola Krstović (Leće, Itallija), Dušan Bakić (Dinamo Minsk, Bjelorusija), Viktor Đukanović (Hamarbi, Švedska).

Pripreme za mečeve sa Libanom i Srbijom reprezentacija Crne Gore počinje u ponedjeljak, 9. oktobra, treningom na glavnom terenu Trening kampa FSCG u 18.
Prijateljska utakmica između nacionalnim timova Crne Gore i Libana igra se 12. oktobra 2023. na "Gradskom stadionu" u Podgorici sa početkom u 18. Pet dana kasnije, 17. oktobra, na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu od 20,45 na programu je utakmica šestog kola kvalifikacija za plasman na UEFA EURO 2024 između selekcija Srbije i Crne Gore.




Posjeta : 76