1
Advokat Veselin Radulović o slučaju "tunel" u "Dobro jutro Crna Goro" TV Crne Gore
Javnost očekuje - ostavke i odgovornost!

    - Javnost i građani očekuju bar objektivnu odgovornost ljudi na čelu ključnih institucija u slučaju prokopavanja tunela od stana u centru Podgorice do Višeg sud, kazao je u Jutarnjem programu TVCG advokat Veselin Radulović.
On kaže da taj slučaj stvara utisak da u Crnoj Gori niko ne radi svoj posao i da postoji nepodnošljiva doza neodgovornosti.

Da se ovo desilo u nekoj pravno uređenoj državi bilo bi nevjerovatno, ali u Crnoj Goro to nije iznenađenje. Iznenađenje bi bilo kada bismo vidjeli da institucije efikasno odrade neki posao i ja želim da vjerujem da će tako da bude u ovom slučaju“, kazao je Radulović.
Do sada smo, kako kaže, vidjeli samo ometanje istrage iznošenje neutemeljenih dokaza.
- Juče smo imali skandalozan obilaza tunela i stana. Čitali smo naslove „Premijer obišao stan“, „obišao tunel“, ja sam samo u jednom trenutku očekivao da će ući i svečano ga otvoriti, možda bi to bilo primjerenije - kazao je Radulović.
On ističe kako ga je šokiralo to što su premijer Dritan Abazović i ministri obilazili mjesto gdje je uviđaj još uvijek trajao, odnosno mjesto koje mora biti obezbjeđeno.
- Premijer jeste neovlašćeno ušao u taj prostor i nevažno je da li je ili ne dobio odobrenje predsjednika Višeg suda. Uviđaj vodi tužilaštvo i sva neovlašćena lica ne mogu da uđu na mjesto - kazao je Radulović.
Radulović ističe da bi u jednoj pravnoj državi nakon ovakvog slučaja predsjednik suda i ministar unutrašnjih poslova već podnijeli ostavke.






Posjeta : 54