1
Sjajna vijest za crnogorski rukomet stigla iz Beča
"Lovćen" igra - u grupnoj fazi EHF Evropske lige!

- Šampion Crne Gore, "Lovćen" igraće u grupnoj fazi EHF Evropske lige - sjajna vijest za crnogorski rukomet stigla je iz Beča.
Šampion Crne Gore imao je obezbijeđen plasman u treće po kvalitetu evropsko takmičenje - Evropski kup, Rukometni savez Crne Gore aplicirao je za dodatno mjesto za našu državu, a EHF odlučio da poveća broj timova u Evropskoj ligi, što je izuzetno značajno za naš klupski rukomet.

Zbog toga su šansu da igraju kvalifikacije dobili timovi iz 23 najslabije plasirane zemlje na rang listi, a plan je bio da se osam ekipa kroz kvalifikacije bori za mjesto u grupnoj fazi.
Ali, prijavili su se samo Vojvodina (Srbija), Izviđač (Bosna i Hercegovina) i Lovćen, koji su zbog toga direktno "ubačeni" u grupnu fazu, među 32 najbolje ekipe u drugom po rangu evropskom takmičenju.
A u kakvom će društvu biti "Lovćen", govore imena učesnika - trofej brani Fuhse Berlin, učesnici Lige šampiona iz prošle sezone - Nant, Dinamo Bukurešt i Elverum, potom slavni Flenzburg, francuski Šamberi...
Izuzetno zvučna imena će se boriti i za pet mjesta kroz kvalifikacije - Rajn-Nekar Lever, dvostruki šampion Evrope - Vardar, aktuelni vicešampion Evropske lige - Granoljers, Hanover Branka Vujovića...
Crna Gora će imati predstavnika i u trećem po kvalitetu evropskom takmičenju – Budućnost Podgorica će takmičenje u EHF Evro kupu početi od druge runde, u kojoj su 64 kluba.
Uz Budućnost Bemax koja je učesnik EHF Lige šampiona, našu državu na evropskoj sceni, u konkurenciji rukometašica, predstavljaće ORK Rudar i Tivat koji će igrati u EHF Evropskom kupu i to od druge runde u kojoj su 64 kluba.
Posjeta : 87