1
Knjiga priča “Tara u mom stanu” Miroja Vukovića biće promovisana u KIC “Budo Tomović”
Priče o - stvarnom i duhovnom zavičaju autora!

-…Sažeto rečeno, i najtačnije određeno, ova knjiga Miroja Vukovića govori o trima za Taru vezanim temama: o i oko Tare rijeke, o i oko Tare romana, i o i oko Tare ilustrovane monografije. U predmetu knjige je stalno Tara kao osnovna tema, a ovo “oko” zapravo podrazumijeva ono što je u vezi sa Tarom, ono što Tara determiniše, ali i što Taru determiniše…” zapisao je dr Miloš Kovačević u recenziji za knjigu priča “Tara u mom stanu” Miroja Vukovića koja će sjutra od 19 biti promovisana u Multimedijalnoj sali KIC “Budo Tomović”.

O knjizi će uz autora govoriti Siniša Jelušić, Jovanka Vukanović, Bogić Rakočević i Radojica Bošković. Fragmente iz knjige čitaće Milutin Grgur.
Knjiga “Tara u mom stanu” kroz 29 tekstova podijeljenih u dva poglavlja, donosi priče o stvarnom i duhovnom zavičaju autora.
Miroje Vuković je rođen 1946.godine u Pivi. Osnovnu školu je završio u Pivi, učiteljsku u Foči, a Filozofski fakultet u Sarajevu. Radio je kao prosvjetni radnik, a bio je i glavni i odgovorni urednik “Prosvjetnog rada”. Član je Udruženja književnika Crne Gore, kao i Udruženja književnika Srbije, te Udruženja novinara Crne Gore. Objavio je veći broj knjiga, kako zbirke pjesama i pripovjedaka, tako i romane, književnu kritiku, autobiografsku prozu i monografska izdanja o Tari.




Posjeta : 157