2
Tradicionalna, 76 izložba Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore, otvorena u Umjetničkom paviljonu ULUCG
U postavci djela 101 autora - nagrade izostale!

- Tradicionalna, 76 izložba Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore koja je od sinoć otvorena u Umjetničkom paviljonu ULUCG u postavci okupila je djela 101 crnogorskog likovnog umjetnika različitih generacijskih i poetskih odrednica. , a kuriozitet je da nijesu dodijeljene nagrade "Milunović, Lubarda i Stijović"!
Izložba je otvarena u virtuelnom prostoru kratkim videom o pripremama, uz kratke osvrte eminentnih kritičara i likovnih stvaraoca na aktuelna dešavanja u sferi umjetnosti i kulture u našem društvu. Sufinansirao je Sekretarijat za kulturu i sport - Glavni Grad Podgorica, a izložba će publici biti dostupna za posjete - biće realizovane uz poštovanje važećih epidemioloških mjera - u ustaljenom radnom vremenu paviljona od 09 - 14 i od 16 - 18.

Udruženje se zahvaljuje doc.dr Edin Jašaroviću, dekanu FDU Cetinje; doc.mr Zdravku Delibašiću Belom, prodekan FLU Cetinje; Dr. Milunu Lutovcu, istoričaru umjetnosti.
- Posebnu zahvalnost dugujemo svim izlagačima i prijateljima Udruženja, na entuzijazmu, solidarnosti i volonterizmu, koji su bili glavni oslonac ovogodišnje uspješne realizacije! - napominju u ULUCG.




Posjeta : 150