1
Košarkaši "Crvene zvezde" u nedelju od 19, 30 gostuju u Podgorici ekipi "Budućnosti"
"Zvezda" prvi put - sa velikim trijom!

    Veliki meč se očekuje u Podgorici, Beograđani oslabljeni za Bentila, Martina i Ivanovića, ali dolaze u Crnu Goru sa trijom koji može sve i protiv svakog.

Košarkaši "Crvene zvezde" u nedelju od 19, 30 gostuju u Podgorici ekipi "Budućnosti", u okviru 15. kola Aba lige.
Navikli smo na spektakularne surete kada se ove dve ekipe sastaju, a osim što je u pitanju derbi regionalnog takmičenja, ovaj meč biće poseban po još jednoj stvari.
Naime, po prvi put će se u "crveno-belom" dresu, zajedno na parketu naći Fakundo Kampaco, Luka Vildoza i Nemanja Nedović. Na prvi pogled, kao da je reč o NBA utakmici, te ne čudi što će vrlo verovatno dvorana "Morača" biti rasprodata do poslednjeg mesta. Ipak, našla su se navedena trojica u kombinaciji i za meč protiv čačanskog Borca, ali je tom prilikom Duško Ivanović iskoristio priliku da odmori Nedovića.
To znači da će "crveno-beli" u Podgorici imati na raspolaganju tri košarkaša, koji pokrivaju pozicije jedan i dva, iako je malo verovatno da u istom trenutku sva trojica budu na parketu. Osim toga, ovo će dodatno otvoriti prostor igračima na centarskim pozicijama, jer će praktično, razlika u igri biti neprimjetna, ko god od navedene trojice bude organizovao akcije. S obzirom na to da je riječ o derbi meču, nema sumnje da će Duško Ivanović računati na sve raspoložive snage.
Uz to, jasno je da će odbrana "Budućnosti" biti na velikom iskušenju, s obzirom na to da sva trojica košarkaša itekako znaju da pogode iz gotovo svih pozicija, a kada se tome priključi i Filip Petrušev, koji igra u životnoj formi, nema sumnje da će biti teško zaustaviti moćni napad crveno-belih.
Ipak, imaće i "Budućnost" svoju uzdanicu, u Eriku Grinu, koji je u prvoj utakmici u dresu podgoričkog tima, u okviru Evrokupa protiv "Hamburga", ubacio odličnih 22 poena. Uz to, ne treba zaboraviti ni Alfu Kabu i Aleksu Ilića, te je jasno da nas očekuje fenomenalna košarkaška predstava.
   Očekivanja pred derbi 15. kola Aba lige, iznio je i strateg crveno-belih, Duško Ivanović, koji se vraća u Podgoricu.
- Vraćam se, igraću utakmicu protiv Budućnosti posle čini mi se, tačno 20 godina. Podgorica je moj grad, to je moj klub, a svaki put kada uđem u dvoranu Morača za koju sam vezan, prisetim se svih onih godina koje sa prošao sa mojim saigračima. Sa druge strane, što se utakmice tiče, očekuje nas vrlo teška utakmica, ekipa Budućnosti pojačana Grinom i O'Brajanom je ozbiljna ekipa koja konkuriše za najviši plasman ne samo u ABA ligi, već i u Evropi. Moraćemo da odigramo izuzetno dobru odbranu, a sa druge strane i vrlo strpljivo u napadu - istakao je Ivanović.
Slično razmišljanje ima i kapiten Zvezde, Branko Lazić.
- Poznajemo dobro "Budućnost", tim koji je ozbiljno pojačan u međuvremenu i koji dobro igra na svom terenu. Očekuje nas teška utakmica. Naši principi se znaju, moramo da odigramo čvrsto u odbrani, sa visokim nivoom energije. Polako se kompletiramo, imali smo dovoljno vremena da se osvežimo posle meča sa "Monakom" i da se spremimo za ovaj izazov - rekao je Lazić.




Posjeta : 185