0
Novi adapter ima oznaku SuperVOOC
Puniće mobilni - za devet minuta!

    Posljednjih nekoliko dana sve više glasina kruži o potencijalnom prikazivanju novih modela Realme telefona na događaju zakazanom za 5. januar.
Iako specifikacije samih telefona zasigurno neće biti loše, stavka koja je najviše pažnje privukla jeste nova, super-brza tehnologija punjenja snage 240 W.

Novi adapter ima oznaku SuperVOOC, koja je inače rezervisana za punjače kompanije Oppo, koja je Realme-ova matična kompanija.
Njih dvije dijele isti razvojni tim, pa ostaje da se vidi da li će Realme ime punjača mijenjati i koje ime bi koristio.
Pored novog telefona najavljeno je da će biti prikazan i slabiji model sa, iako sporijim, i dalje izuzetno brzim punjenjem snage 150 W. Slabiji model će takođe imati bateriju kapaciteta 5.000 mAh, većeg od one u snažnijem modelu, piše GSMArena.
Pomenuta tehnologija punjenja već je prikazana na MWC sajmu u Barceloni 2022. Iako samo kao demo verzija, i nijedan uređaj nije bio najavljen sa mogućnošću korištenja navedene tehnologije, publika se mogla uveriti da je za potpuno punjenje baterije bilo potrebno svega devet minuta.
Sada kada imamo i sliku sa specifikacijama samog punjača, kao i telefona, znamo kako to i postiže – dvije ćelije baterije zajedno će imati kapacitet od 4.600 mAh, dok će se sama snaga punjača od 20 A/12 V u telefonu preraspodeliti na dva dijela, pa će do svake ćelije stizati vrijednost od 10 V/24 A.
Trenutni rekorder kada je u pitanju tehologija brzog punjenja jeste model kompanije kompanije Xiaomi, tačnije Redmi Note 12 Discovery telefon, sa punjačem snage 210 W.
Međutim, industrija pametnih telefona rapidno napreduje, pa će tako ovaj rekord biti oboren samo dva mjeseca nakon izlaska pomenutog modela, navodi Benchmark.
Posjeta : 187