1
Predsjednik "PzP" Nebojša Medojević
Pali Dritan okončava - razaranje!

- Razaranje političkog sistema , koje je zajedno sa Dakom Davidovićem , Miškom Perovićem i ocem Gojkom započeo 2020, formiranjem protivustavne Vlade , okončava švercom cigareta i sprdanjem sa Ustavom, demokratijom i državom - ukazuje predsjednik "PzP" Nebojša Medojević, uz prethodnu konstataciju:
- Nezamislivo je u ustavnim demokratijama da Vlada koja je izgubila povjerenje šalje Paralmentu predlog zakona o budžetu za naredni godinu. Vlada za to , jednostavmo NEMA MANDAT.

Kada Vlada izgubi povjerenje u Skupstini, njoj prestaje mandat ( clan 110 Ustava) i ona nastavlja da obavlja tekuce poslove . Vlada koja je izgubila mandat ne moze slati Parlamentu koji joj je izglasao nepovjerenje nikakve predloge Zakona, inicijative za imenovanja i razrjesenja i druge slicne inicijative.
Može da obavlja tehnički one poslove za koje je imala mandat prije izglasavanja nepovjerenja u Parlamentu!!!
Nezamislivo je u ustavnim demokratijama da Vlada koja je izgubila povjerenje salje Paralmentu predlog zakona o budzetu za naredni godinu. Vlada za to , jednostavmo NEMA MANDAT.
Vlada u tehničkom mandatu ne može donositi odluke o otudjenju državne imovine, zaduživanju, strateškim ugovorima itd itd.
Nažalost, palom Dritanu, doktoru pokitičkih nauka i etike, to ništa ne znači. Svaki političar koji ima prst obraza podnio bi ostavku na mjesto Premijera , nakon izglasanja nepovjerenja njegovoj Vladi.
Pali Dritan, nema problema sa legitimitetom i ustavnoscu svoje pale Vlade. Ugovara kredite, kupuje Zeljezaru, priprema predlog Budzeta…kao da se nista nije desilo.
Razaranje politickog sistema , koje je zajedno sa Dakom Davidovicem , Miskom Perovicem i ocem Gojkom zapoceo 2020, formiranjem protivustavne Vlade , okoncava svercom cigareta i sprdanjem sa Ustavom, demokratijom i drzavom.
Crnoj Gori je potreban reset i društveni dogovor političkih elita o novom početku. O početku mukotrpnog oporavka zgaženog politickog sistema , Ustava i demokratije.
Da li je će biti lako? Neće!!!
Mora li se? Mora!!




Posjeta : 215