1
Predsjednik DNP i jedan od lidera DF Milan Knežević sumnja u regularnost nabavke dva "embrajera"
"Kontrolu leta" - da obavi SDT!

                      - Neko od nadležnih u avio kompaniji "Montenegroairlines" i avio kompaniji "ToMontenegro", ali i u 42. Vladi Zdravka Krivokapića oštetio državu Crnu Goru i njene poreske obveznike najmanje za 11,2 američkih dolara, a sebi obezbijedilli, sumnjam da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi, najmanje isto 11,2 američkih dolara - naglasio je predsjednik DNP i jedan od lidera DF Milan Knežević da je to razlog št je sazvao konferenciju za medije...i za tužilaštvo!

- "Montenegroairlines" je imao ugovor o zakupu sa američkom kompanijom "Jikas" o zakupu dva aviona "embrajer 159. i obavezu da pored fiksne rate zakupa plaća i njihovo održavanje. To održavanje dostiglo je 11,2 američkih dolara sa mogućnošću da, ukoliko "Montenegroairlines" ili druga kompanija čiji je osnivač država odluči da otkupi ova dva aviona, ovaj iznos odbija se od cijene.
Vlada Zdravka Krivokapića, pod dramatičnim izgovorom da će biti aktivirane državne garancije ako se ne ugasi "Montenegroairlines" formira 8. februara "ToMontenegro" i iskazuje želju da kupi ta dva embrajera i plaća njihovo održavanje ii zakupnu ratu. Dakle, uz odbijanje cijene održavanja, avioni bi koštali 10 miliona. Međutim, to važi ako se usaglase sve tri strane. Vlada u tom momentu ne postoji i u ime nje niko ne potpisuje ugovor, što znači da neko u ime Vlade Crne Gore, kroz ime Vukilića, čašćava "Jikas" 11,2 miliona.
- I istog dana 17. februara novoosnovana kompanija "To Montenegro" iskazuje želju da kupi te avione i to iskazuje gospodin Filip Radulović, tadašnji predsjednik UO To "Montenegra" i gospodit Todorović koji je bio izvršni direktor i sad oni kupuju ove avione koje je koristi "Montenegroarlines" za 21,8 milion od "Jikasa", umjesto sa oni budu kupnjeni za 10,6 miliona ako bi se odbilo 11,2 miliona koji su uplaćivani za održavanje.
o nije kraj gospoda iz novoosnovane kompanije To Montenegro kupuju avione bez motora i trebamo da platimo još tri miliona eura za jedna motor i 600.000 za drugi. I onda dođemo do podatka da su avioni, umjesto da budu plaćeni 10,6 miliona dolara plaćeni 21 milion i 800 hiljada dolara u iz onih dodatnih 11,2 miliona dolara i dodatnih 3,6 miliona za motore - dolazimo do podatka da su građani za dva embrajera stara 15 godina izdviliji oko 36 miliona i 600 hiljada dolara”, kazao je Knežević i poručio da smo za taj novac mogli više novih aviona da kupimo.

Reagovao Krivokapić


- Napadi Milana Kneževića i DF na 42. Vladu ne prestaju ni skoro devet mjeseci nakon njenog obaranja - napisao je na Tviteru bivši premijer Zdravko Krivokapić.
- Sa druge strane, to im ne smeta da članicu te iste Vlade stavljaju za nosioca svoje liste za lokalne izbore u Podgorici, ali i da u svoje redove primaju i neke druge "moje" ministre i funkcionere.
Iz iskustva osvajanja slobode od 30. avgusta 2020. godine su morali naučiti da je najbolje kada se prije izbora sakriju iza drugih, a potom se naknadno pojave kao "oslobodioci". Ponosan sam na sve što smo uradili kao 42. Vlada Crne Gore.






Posjeta : 231