0
Glavni grad preuzeo muški rukometni kllub "Budućnost"
"Plavo-bijela" porodica bogatija - za rukometaše!

          - Naša plavo-bijela sportska porodica, kojom se ponosimo, jedan od simbola Podgorice, postaje bogatija za jednog člana. Rukomet u Podgorici je stvar sportske tradicije, ponosa, nešto po čemu se Podgorica prepoznaje, ne samo u Crnoj Gori i regionu nego i šire - ukazao je na press konferenciji dr Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, koji je danas sa osnivačima Muškog rukometnog kluba 'Budućnost Podgorica' Ugovor o preuzimanju.

- Želim da vas uvjerim da je ovaj klub u sigurnim rukama, da ćemo i u narednom periodu učiniti sve što je u našoj mogućnosti, finansijski i na svaki drugi način, da obezbijedimo sve neophodne pretpostavke za razvoj muškog rukometa u Podgorici, pogotovo imajući u vidu potrebu razvoja mlađih kategorija. Želimo da muški rukometni klub u narednom periodu, u još većoj mjeri, bude mjesto okupljanja mladih ljudi, koji će se formirati u jednom zdravom sportskom duhu, i sjutra biti dobri ljudi, doprinositi našoj društvenoj zajednici, bez obzira na to hoće li na kraju biti profesionalni sportista - istakao je Vuković, uz uvjerenje da je pred muškim rukometnim klubom u Podgorici svijetla budućnost.
Pomoćnik sekretarke za kulturu i sport Miloš Antić je izrazio zadovoljstvo zbog uspješnog preuzimanja još jednog sportskog kluba, te posebno istakao važnost formiranja tima u mlađim kategorijama.
- Čeka nas dosta posla i sada, moramo da jačamo na rukovodećem, stručnom, igračkom kadru, i siguran sam da imamo znanja i mogućnosti za to. Gradska uprava će uraditi sve da tim klincima i prvom timu obezbijedi sve moguće uslove da funkcionišu onako kako treba i sigurni smo da će Muški rukometni klub Budućnost u godinama koje dolaze postati jedan od sportskih brendova grada - naglasio je Antić.
Jedan od osnivača kluba Abaz Džafić je istakao da je ovo važan dan za podgorički rukomet i prenio zahvalnost i igrača, nekoliko selekcija i uprave.
- Jako nam je drago da Glavni grad preuzima ovaj klub. Gradonačelniku lično upućujem zahvalnost uprave, zbog toga što je u vrijeme, kada to nije morao, prepoznavao naš rad, i u mjeri mogućeg, pružao podršku. Jedanaest godina je bilo predugo bez muškog rukometnog kluba i zahvalni smo jer ste otvorili vrata jednom velikom broju mladih ljudi - zaključio je Džafić.




Posjeta : 284