2
Novoizabrana 43. Vlada Crne Gore održala konstitutivnu sjednicu
Formirana radna tijela - premijer dobio savjetnike!

Formirana su stalna radna tijela, dogovoren je metod rada i precizirani su koraci za ispunjavanje normativnih i administrativno-tehničkih uslova kako bi Vlada od naredne sjednice mogla funkcionisati u punom kapacitetu. Takođe, na konstitutivnoj sjednici 43. Vlade Crne Gore izvršena su i neophodna imenovanja u Generalnom sekretarijatu Vlade i Kabinetu predsjednika Vlade.

Formirane su:

   Komisija za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, kojom će rukovoditi potpredsjednik i ministar odbrane mrRaško Konjević, dok je njegov zamjenik ministar pravde Marko Kovač,
   Komisija za ekonomsku politiku i finansijski sistem, na čelu sa potpredsjednikom i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimirom Jokovićem, i zamjenikom predsjednika Goranom Đurovićem, ministrom ekonomskog razvoja i turizma i
   Komisija za kadrovska i administrativna pitanja, kojom će predsjedavati ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, dok je zamjenik predsjednika ministar javne uprave mr Maraš Dukaj.
Za predsjednika Komisija za procjenu štete od elementarnih nepogoda je imenovan ministar bez portfelja Zoran Miljanić, dok je za predsjednika Komisije za raspodjelu dijela sredstava budžetske rezerve imenovan potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović, koji su zaduženi da predlože sastav ovih komisija.
Na predlog Premijera, ministar bez portfelja Zoran Miljanić zadužen je za oblast borbe protiv korupcije, a Adrijan Vuksanović za oblast inkluzije, zaštite ljudskih prava i promocije antidiskriminatorskih politika.
Za generalnog sekretara Vlade imenovan je Boris Marić, a za šefa Kabineta predsjednika Vlade Ana Rašović.
Imenovani su i savjetnici Premijera: mr Sergej Sekulović za unutrašnju politiku i politički sistem, Ivo Šoć za pravna pitanja, Miloš Perišić za medije i Radivoje Koprivica za digitalne medije.

Posjeta : 52