1
Akcija sakupljanja stare garderobe “SAMO DA PODRŽI” od 21. marta do 21. aprila u "Delta City"
Cillj je promocija - održive mode!

Akcija sakupljanja stare garderobe kojoj će se dati nova upotrebna vrijednost, čiji cillj je promocija održivih i savjesnih načina upotrebe mode, počinje u šoping-molu "Delta City" 21. marta Akcija trajaće do 21. aprila.
Podizanje svijesti o savjesnom odnosu prema modi jedan je od stubova strategije korporativne društvene odgovornosti Delta City šoping mola. Stoga je, prateći svjetske trendove u oblasti održive mode, Delta City pokrenuo projekat „Samo da podrži“, kojim se stavlja akcenat na važnost savjesnog tretmana odjeće nakon što joj se upotrebni vijek završi.

Od 21. marta do 21. aprila, posjetioci "Delta City" biće u prilici da garderobu, koja im više ne služi, odlože u centralnom holu šoping mola, u za to predviđeno mjesto, a u svrhu njenog ponovnog korištenja i stvaranja nove vrijednosti.
- Imamo više ideja kako da prikupljenu garderobu u krajnjem tretiramo - da li kroz saradnju sa organizacijama za najugroženije, dekoraterima i dizajnerima koji bi od stare odjeće napravili nove komade, ćebad za životinje u azilima širom Crne Gore ili tako što ćemo je izvesti u neku od zemalja Evropske unije, gdje postoje reciklažni centri za tekstil. Za koju opciju ćemo se odlučiti, i da li ćemo moći realizovati sve, zavisi od toga koliko će ljudi učestvovati. Zato pozivamo sve naše posjetioce da daju doprinos ovoj važnoj akciji, kako bi i njen efekat bio veći“, ističe direktor marketinga "Delta City" Dragan Perišić.
Misija projekta je da crnogorsku publiku upozna sa konceptima re-use i re-purpose, koji spadaju pod okrilje spore mode, a koji podrazumijevaju da se od već korištenih materijala ili ostataka materijala proizvode neobični i unikatni odjevni predmeti, a u isto vrijeme se čuva životna sredina.
- Naravno da nam je esteka važna, mi smo društvo u kojem ona igra važnu ulogu, i ovim projektom mi ne želimo ni na koji način da to minimiziramo. Ono što želimo jeste da tome dodamo još jednu komponentu, a to je odnos prema garderobi koju posjedujemo. Delta City sam po sebi nije proizvođač, ali je domaćin modnoj industriji, stoga se izazovi u pogledu održivosti sa kojima se ova industrija suočava djelimično odnose i na nas. Tu odgovornost uzimamo za ozbiljno - ističe Perišić.
"Delta City" prisutan je na crnogorskom trzištu već 13 godina, tokom kojih kontinuirano sprovodi niz društveno odgovornih aktivnosti značajnih za zajednicu u kojoj posluje. Osim projekta Održive mode, važne segmenti strategije društvene odgovornosti čine projekti koji podrazumijevaju podršku kreativnom preduzetništvu, te udomljavanju nezbrinutih životinja, koji se već par godina unazad uspješno realizuju.

Posjeta : 94