0
KIC "Budo Tomović" najavio januarski program
Nastavljaju da - obogaćuju ponudu!

- "Srce kulture grada" i u Novoj 2022. biće mjesto gdje će Podgoričani rado dolaziti i uživati u filmskim projekcijama, književnim večerima, zanimljivim koncertima, pozorišnim premijerama i likovnim izložbama. Kulturnu ponudu našeg Glavnog grada nastavićemo kao i svih prethodnih godina da obogaćujemo i unaprjeđujemo prepoznatljivim, inovativnim i profilisanim repertoarom - obećavaju, najavljujući program za januar, iz KIC "Budo Tomović".

Revija “Mjuzikl - filmska rapsodija” koju je publika tokom prethodnih godina rado pratila, i sa kojom tradicionalno počinje filmski repertoar KIC, omogućiće ljubiteljima pokretnih slika od 17. do 19. januara da pogledaju neka od najboljih ostvarenja kad je riječ o ovom filmskom žanru. Prikazaćemo mjuzikle dobitnike brojnih međunarodnih nagrada i priznanja za scenario, a među njima su: „Uskršnja parada” (1948), “Zvona zvone” (1960) i “Robin i 7 pljačkaša” (1964).
Krajem januara počeće i sedma filmska revija „Pozorište na filmu“ koja je rezultat partnerske saradnje filmskog i pozorišnog segmenta KIC-a i koja će zapravo dodatno ilustrovati njihove međuzavisne odnose. Od 31. januara do 2. februara prikazaćemo filmska djela nastala na osnovu poznatih pozorišnih komada i to: “Iskušenje” (1996), “Čelične magnolije” (1989) i “Čovjek za sva godišnja doba” (1966).
Likovni program KIC-a kroz desetu jubilarnu izložbu slika Milorada Mike Uzelca koja će biti otvorena 14. januara nastaviće sa popularisanjem i promovisanjem provjerenih umjetničkih vrijednosti. U januaru će takođe kreativno vizuelno stvaralaštvo djece iz Crne Gore biti predstavljeno izložbom dječijih crteža pod nazivom “Praznični Dome moj”.
   Gošća tribine “Podgoričke priče” koju je dramski program KIC pokrenuo prije osam mjeseci i koja je za relativno kratko vrijeme stekla popularnost, a i svoju publiku, biće istaknuta univerzitetska profesorica Sonja Tomović Šundić, autorka brojnih stručnih knjiga i tekstova iz oblasti antropologije, filozofije, estetike, studije roda i dr.
   U KIC će 12. januara biti priređeno veče humora i muzike Dragana Koprivice sa prijateljima, a 28. januara biće promovisano i novo izdanje italijanskog časopisa “Monumenta Montenegrina Vaticana”.
Shodno odluci IJZCG posjete kulturnim događajima moguće su samo uz posjedovanje COVID potvrde.


Posjeta : 9