1
"Demokratski front" saopštio da njihova 9inicijativa nije dobilaporšku parlamentarne većine, ali i da oni neće glasati za inicijativu DPS
Vlada pada - najpoštenije vratiti mandate!

       - Inicijativa nije dobila podršku parlamentarne većine i to je završena priča. Parlamentarna većina nije ispunila očekivanja građana od 30. avgusta i DF će predložiti kolegama iz parlamentarne većine i autentičnim predstavnicima nacionalnih manjina da vratimo mandat građanima Crne Gore. To je najpoštenije rješenje, gdje će građani ponovo u ovoj Skupštini birati svoje predstavnike. Vjerujemoda će oni biti bolje sreće od nas, da će biti mudriji, da će izabrati vladu koja može da odgovori zahtjevima većinske Crne Gore koja će se konstituisati na narednim izborima i da ćemo moći da kažemo da je sve to urađeno u interesima Crne Gore koja nema vremena da čeka. U ponedjeljak "DF" neće podržati inicijativu DPS za smjenu Vlade Zdravka Krivokapića. Naši poslanici neće biti u skupštinskoj sali, neće učestvovati u glasanju - istakao je danas jedan od lidera DF Andrija Mandić.

- Nakon isteka dvjesta dana, koji su bili dogovoreni kao prva provjera vlade Zdravka Krivokapića, u parlamentarnoj većini zajednički smo konstatovali da je postojeće stanje neodrživo i da se neešto moramijenjati u Vladi Crne Gore. Postojala su dva modela. Prvi o rekonstrukciji Vlade, koji su dominantno zastupali iz Demokratske Crne Gore i drugi, koji je zastupao DF, da se bira nova vlada. Posije izvjesnog vremena dobili smo odgovor da je najbolje da sve ostane po starom, iako smo zajedno konstatovali da je postojeće stanje neodrživo. Nakoon propasti modela rekonstrukcije vlade, pokrenuli smo novu inicijativu, da se bira nova vlada od parlamentarne većine, gdje bi bii uključeni i autentični predstavnici nacionalnih manjina - podsjetio je prethodno Mandić.
Posjeta : 29