3
Glavni grad, Kuća zdravlja, NVO CAZAS i NVO "Juventas"
Kampanja za - prevenciju HIV/AIDS!

       Pod sloganom „Stavimo tačku na nejednakosti. Okončajmo AIDS. Zaustavimo pandemije“ Glavni grad, Kuća zdravlja, NVO CAZAS i NVO "Juventas" zajedno - povodom Svjetskog dana borbe protiv side, koji se obilježava širom svijeta prvog decembra sa ciljem podizanja svijesti o važnosti kontinuirane prevencije i pristupa efikasnom liječenju - realizovaće kampanju usmjerenu na promociju prevencije HIV/AIDS, testiranja i podizanja svijesti.
Kampanja ovim povodom počeće 1. decembra i realizovaće se kroz više partnerskih aktivnosti tokom decembra.

Predavanje o HIV/AIDS u Kući zdravlja od 17,30 održaće dr Aleksandra Marjanović iz Savjetovališta za dobrovoljno povjerljivo savjetovanje i testiranje na HIV.
Na „Podgoričkom prazničnom Pazaru“ biće od 19 postavljeni info pultovi gdje će svi građani i građanke moći da se informišu i savjetuju sa edukovanim kadrom o HIV/AIDS ali i preuzmu informativni materijal.
U skladu sa globalnom kampanjom, zgrada Glavnog grada i Most Milenijum biće osvijetljeni crvenom bojom u čast crvene trakice koja simbolizuje višegodišnju borbu protiv HIV epidemije u Crnoj Gori.
Glavni grad se 2. decembra 2019. godine pridružio gradovima brzog odgovora na HIV potpisivanjem Pariske deklaracije i time se obavezao da će doprinijeti okončanju AIDS epidemije do 2030. godine kroz unaprjeđenje lokalnog odgovora. Tim povodom realizovano je nekoliko konkretnih akcija u Glavnom gradu, a ovogodišnja kampanja realizuje se u saradnji sa nevladinim organizacijama koje su decenijama unazad aktivne u ovoj oblasti.




Posjeta : 398