2
DPS reagovala na antivaksersku izjavu premijera
Krivokapić vrijeđa - žrtve korone!

- U zemlji koja je lider po broju inficiranih, u kojoj je na hiljade ljudi umrlo, a čitave porodice nestale kao žrtve epidemije, prvi čovjek izvršne vlasti unižava sve napore ljekara, vrijeđa rodbinu preminulih i saopštava da je on prirodno otporan i da njemu virus ništa ne može?! - reagovala je DPS na izjavu premijera Zdravka Krivokapića o neuništivim antitijelima protiv COVID-19, koje je dobio na isti način na koji je i planine pomjerio, kojom "vrijeđa inteligenciju svakog građanina".

- Frapantna činjenica da je premijer Crne Gore antivakser u zemlji u kojoj se sprovodi kampanja za imunizaciju, u državi sa najviše zaraženih u Evropi, najbolje pokazuje domaćoj i međunarodnoj zajednici, ko je na čelu ove Vlade. Uzgred, Krivokapić u najveći broj država u EU ne može ni da otputuje, jer je vakcina uslov za prelazak njihove granice. Možda planira da putuje sa PCR testom, pa da se nakon toga, na račun građana, “odmara” po deset dana po evropskim karantinima, dok ne stekne uslov da može da se kreće po teritoriji zemlje domaćina?!
Očekujemo od ministarke zdravlja, da se jasno izjasni prema antivakserskom stavu svog šefa, a ne da potura svoje službenike, pokušavajući da se spasi sramote, jer je tako dobru kampanju vakcinacije organizovala da čak ni prvog do sebe nije uspjela da ubijedi da virus postoji i da je imunizacija efikasan metod borbe protiv epidemije.
Posjeta : 144