2
Fudballska "A"reprezentacija u nedjelju počinje pripreme za duele sa Gibraltarom i Norveškom
"Sokoli" žele - "dvokorak" ka Mundijalu!

- Nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru donosi duele u gostima sa selekcijama Gibraltara i Norveške, rivala sa kojima smo već imali priliku da odmjerimo snage u martovskom terminu. Želimo da u oktobartskim mečevima osvojimo nove bodove i napravimo dva dodatna koraka u kvalifikacijama za plasman na Mundijal - najavlljuje Miodrag Radulović, selektor fudbalske "A" reprezentacijje Crne Gore, koja u nedjelju počinje pripreme za duele sa Gibraltarom i Norveškom. Tada je moguće da spisak od 20 pozvanih igrača bude dopunjen.

- Kroz mečeve odigrane u prvom dijelu kvalifikacija ostvarili smo zacrtani cilj uoči početka ciklusa – da ostvarimo bolji rezultat od onog koji je napravljen u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ipak, ne želimo da se zaustavimo na postignutom već ćemo se do samog kraja svim snagama boriti za svaki bod i svaki gol. Nadam se da ćemo biti kompletni, da povrede neće oslabiti naš tim, pa će u svim mečevima do kraja kvalifikacija ljubitelji fudbala i naši navijači imati priliku da vide motivisanu i požrtvovanu reprezentaciju Crne Gore spremnu na borbu za svaku loptu i svaki duel do posljednjeg minuta susreta - dodao je Radulović, očekuje dvije različite utakmice sa Gibraltarom i Norveškom, prije svega zbog različitih kvaliteta i fudbalskih filozofija koje gaje dvije selekcije.
Pozvao 20 "sokola"!

Na spiskiu selektora Radulovića nalaze se golmani: Milan Mijatović (MTK Budimpešta, Mađarska), Matija Šarkić (Birmingem, Engleska); odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Marko Simić (Liepaja, Letonija), Žarko Tomašević (Astana, Kazahstan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Marko Vešović (Karabag, Azerbejdžan), Risto Radunović (FCSB, Rumunija), Igor Vujačić (Partizan, Srbija), Marko Vukčević (UTA Arad, Rumunija); vezni igrači: Nikola Vukčević (Levante, Španija), Nebojša Kosović (Kairat, Kazahstan), Marko Janković (Beitar Jerusalim, Izrael), Aleksandar Šćekić (Partizan, Srbija), Sead Hakšabanović (Rubin, Rusija), Milutin Osmajić (Kadiz, Španija); napadači: Fatos Bećiraj (Astana, Kazahstan), Stevan Jovetić (Herta, Njemačka), Stefan Mugoša (Inčon junajted, Južna Korea) i Uroš Đurđević (Sporting Hihon, Španija).
Posjeta : 11