2
Klub poslanika DPS iniciraćemo Predlog izmjena i dopuna sporne dvije odredbe Zakona o sportu
Sačuvaće ugled - našeg sporta!

- Da bi se izbavili iz ove do sada neviđene situacije u kojoj se danas crnogorski sport našao, koliko je u ponedjeljak, iniciraćemo Predlog izmjena i dopuna sporne dvije odredbe Zakona o sportu te predložiti njihovo hitno usvajanje i na taj način, riješiti problem neusaglašenosti Zakona sa novim Svjetskim antidoping kodeksom iz 2021. godine. Takvim postupkom sačuvaćemo ugled našeg sporta na međunarodnom nivou i ukinuti sankcije prema našim sportistima - najavljuje Klub poslanika DPS.

- Od prvog dana formiranja Ministarstva četiri resora javnosti je jasno da njime rukovode oni koji nijesu dorasli tom zadatku. Najnoviji skandal neznavenih egzibicionista, nažalost može dovesti do katastrofalnih posljedica u kojima je pod znakom pitanja buduće takmičenje crnogorskih sportista na smotrama pod himnom i zastavom naše države kao i organizacija međunarodnih takmičenja u Crnoj Gori
Demokratska partija socijalista ne mari da li je vlast ili opozicija, nego se uvijek ponaša društveno odgovorno i državnički, te će i u ovom slučaju uraditi sve da zaštiti interes Crne Gore i njenih građana.
Zakon o sportu iz 2018. godine koji je predložila prethodna Vlada bio je usaglašen sa tadašnjim pravilima WADE i predstavljao je kvalitetno rješenje pogotovo u dijelu nagrađivanja naših sportista garantujući najveće premije u regionu.
Nažalost, i u ovu situaciju su nas svojim neprofesionalizmom doveli neznaveni i nesposobni rukovodioci Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. Nego šta očekivati kada se na njegovo čelo nalazi ministarka Bratić koja očito ima namjeru i sportu doći glave kao što je to već učinila sa obrazovanjem.
- Ako se ova lakrdija nastavi, da li postojećom Vladom, novom ili rekonstruisanom, sigurno je samo jedno – javna uprava ide putem totalne degradacije i nefunkcionisanja, a Crna Gora će nastaviti da klizi ka svom nestanku - zaključuje Klub poslanika DPS.
Posjeta : 9