2
Fudbalska "A" reprezentacija Crne Gore počela pripreme za junske prijateljske utakmice sa BiH i sa Izraelom
Dodatno upoznavanje - protivnici za respekt!

    - Prva ideja je bila da ovo okupljanje iskoristimo da kroz trenažni proces odradimo taktičke varijante za koje nijesmo imali vremena u onom prethodnom okupljanju. Tada smo krenuli kvalifikacije bez ozbiljnijeg rada, kontrolnih utakmica. Situacija je takva da sada ne možemo da računamo na desetoricu igrača, tako da nam sve to mijenja koncepciju. Pokušaćemo da pružimo šansu igračima sa manjom minutažom i novajlijama, kako bismo na treninzima i utakmicama vidjeli njihove mogućnosti i dodatno se upoznali - istakao je Miodrag Radulović, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, koja je počela pripreme za junske prijateljske utakmice sa BiH i sa Izraelom.

- Obje selekcije su za respekt. Imaju igrače koji igraju na vrhunskom nivou, pa će svakako to biti dobre provjere. Raduje me činjenica da poslije negativnih stvari imamo vedrije tonove, da se poslije duže vremena u ekipu vratio Marko Vešović, da se Marko Janković igrama u šampionatu Izraela ponovo nametnuo za mjesto u nacionalnom timu. Tu su i tri debitanta, od kojih očekujem da se treninzima i utakmicama prikažu u najboljem svjetlu i potvrde partije koje su pružali u svojim klubovima, dodao je Radulović.
- - Upravo sam zbog toga želio da na ovom okupljanju imamo sve igrače. Ovoliki izostanci su nas poremetili, ali ne želim da ovo bude nikakav alibi. Momci koji su tu treba da opravdaju povjerenje. Moramo u svakom momentu da imamo jednu veliku bazu, a da iz nje crpimo igrače kada stignu kvalifikacije - objasnio je selektor.

Norveška još boli


- Iako u fudbalu ne treba gledati iza sebe, i dalje nas kopka Norveška. Po svim parametrima, nijesmo zaslužili poraz. Jer, kada jednu Norvešku sa Halandom, Odergadom i ostalima svedete da vam za 90 minuta jednom šutne u okvir gola, a izgubite, nije lako podnijeti poraz. Djelovali smo na toj utakmici dobro i vjerujem da ćemo do kraja kvalifikacija biti još bolji, te ćemo se boriti za jedno od mjesta koje vodi u baraž. Kada smo krenuli u Letoniju, dosta ljudi je potcjenjivalo tu selekciju, a u onim uslovima u kojima smo mi igrali, po onakvoj hladnoći i terenu, malo ko bi ih pobijedio. Momci su stvarno odreagovali kako sam očekivao. Ne smije se niko potcijeniti, svako svakoga može da pobijedi u grupi, zato kažem da sam optimista pred nastavak kvalifikacija - kazao je Radulović.
Posjeta : 77