2
Glavni grad podržao inicijativu predsjednika Crne Gore
Sjutra u Podgorici - Dan žalosti!

- Godišnjica od smrti prve žrtve virusa korona u našoj državi obavezuje nas da se sa posebnim poštovanjem odnosimo prema svim žrtvama ove planetarne pošasti i da pokažemo saosjećanje prema njihovim porodicama koji su neočekivano i iznenada izgubili svoje najbliže - istkao je dr Ivan Vuković, gradonačelnik Glavnog grada, koji je donio Odluku kojom se 22. mart 2021. godine proglašava Danom žalosti u znak sjećanje na preminule od posljedica koronavirusa na teritoriji Podgorice.
Glavni grad Podgorica na ovaj način podržava inicijativu Predsjednika Crne Gore da se 22. mart proglasi Danom nacionalnog sjećanja na preminule od posljedica koronavirusa u Crnoj Gori.

Dan žalosti obilježiće se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi uprave Glavnog grada, javnim službama, preduzećima i ustanovama čiji je Glavni grad osnivač, kao i objektima mjesnih zajednica i drugim ustanovama na teritoriji glavnog grada Podgorice.
Lokalni javni emiter DOO „RTV Podgorica“ će svoj program prilagoditi obilježavanju Dana žalosti. Elektronski i drugi mediji na teritoriji glavnog grada Podgorice, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode obilježavanju Dana žalosti.
Posjeta : 45