0
Cetinje
Pretresom pronašli - oružje i municiju!

    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti a u cilju pronalaska vatrenog oružja, postupajući na osnovu operativnih saznanja pretresom su pronašli i oduzeli oružje, municiju i druge predmete.

Službenici OB Cetinje su danas, postupajući na osnovu operativnih podataka, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi B.V. (31) iz Cetinja. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli: automat, pušku skraćenu, tri puške nepoznatih marki, od kojih je jedna sa bajonetom, lovačku pušku marke „Winchester“ sa futrolom, karabin, pušku marke „Eskort“ sa futrolom, zatvarač puške nepoznatog kalibra, 256 komada municije različitog kalibra, optički nišan za snajper sa futrolom i 17 komada drugih predmeta.
Pronađeno oružje, municija i drugi predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.
O događaju je obaviješten državni tužilacu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji će se o postojanju i kvalifikaciji eventualnog krivičnog djela izjasniti nakon vještačenja.




Posjeta : 1053