2
Na jubilarnom Eurpspngu
Knez nastupa - 21. maja!

    Naš predstavnik na ovogodišnjem jubilarnom šezdesetom Eurosongu, Nenad Knežević Knez, nastupiće u prvoj polovini druge polufinalne večeri, određeno je danas tokom izvlačenja imena učesnika prvog i drugog polufinala ovogodisnjeg Eurosonga u gradskoj hali u Beču.

Pored Crne Gore u prvoj polovini druge polufinalne večeri nastupiće: Norveška, Irska, Češka, Litvanija,San Marino, Malta i Portugal, dok će u drugoj polovini večeri pjevati predstavnici Švajcarske, Azerbejdzana, Slovenije, Latvije, Poljske, Islanda, Izraela, Kipra i Švedske.
Pored zemalja koje se takmiče pravo da glasaju u drugom polufinalu imaće predstavnici Njemačke, Italije i Velike Britanije.
Na prvoj polufinalnoj večeri pojaviće se : Grčka , Makedonija, Holandija, Moldova, Finska, Belgija i jermenija ( u prvoj polovini) te Srbija, Danska, Bjelorusija, Rumunija, Rusija, Albanija , Gruzija i Madjarska. Pravo da glasamo imaju i gledaoci iz Francuske,Španije i Austrije.
Austrija je vec bila domaćin Eurosonga daleke 1967., kada je učestvovalo 17 zemalja za razliku od ovogodinjeg izdanja najvećeg muzičkog festivala Evrope kada će učešće uzeti predstavnici iz čak 39 država.




Posjeta : 1555