2
Zajednièka akcija poliije i carinarnika u Nikšiæu na suzbijanju sive ekonomije
"Bura" zaplijenila robu - vrijednu devet hiljada!

    Službenici MUP – Uprave policije, Centra bezbjednosti NikÅ¡iæ, u zajednièkoj akciji „Bura“, usmjerene na suzbijanje sive ekonomije, koju su sproveli sa službenicima Uprave carina, otkrili i oduzeli veæu kolièinu akcizne robe u vrijednosti od skoro 10.000 eura.


Policijski i carinski službenici, postupajuæi na osnovu operativnih saznanja, po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istrage Osnovnog suda u Nikšiæu, juèe su pretresli dvije kuæe i pomoæne objekte u Nikšiæu koje koristi S.P. (33) iz Nikšiæa.
Pretresom je pronaðena i oduzeta veæa kolièina alkoholnog piæa, kao i izvjesna kolièina energetskih napitaka, ukupne vrijednosti 9.215,50 eura za koje S.P. nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu.
Akcizna roba je oduzeta i predata Upravi carina, a o dogaðaju je obaviješten Osnovni državni tužilac u Nikšiæu, koji se izjasnio o kvalifikaciji kriviènog djela.
Protiv S.P. je nadležnom tužiocu, u redovnom postupku, podnijeta krivièna prijava, zbog osnovane sumnje da je poèinio krivièno djelo nedozvoljena trgovina.




Posjeta : 2235