0
Poslije 30 godina
Vraća se - Šobić!

    Nikšićanin Miladin Šobić, jedan od najpoznatijih kantautora sa prostora bivše Jugoslavije, poslije 30 godina pauze riješio je da se vrati na muzičku scenu i snimi novi album, prvi poslije 1982. godine, pišu crnogorski mediji.

Svih ovih godina povremeno se govorilo o Šobićevom povratku, ali svaki put se takva vijest pokazivala kao netočna. Međutim, kako „Pravda” saznaje iz dobro obaveštenih izbora bliskih crnogorskom kantautoru, Miladin Šobić se trenutno nalazi u Beču, gdje u jednom studiju završava snimanje novog albuma, na kome će se naći i šest pjesama sa neobjavljene ploče „Barutana ljubavi”, plus četiri potpuno nove pjesme, koje je nedavno komponovao. Osim toga, na albumu će se naći i bonus pesme, akustične verzije hitova „Kad bi došla Marija” i „Ašik Ajša”.
Šobićev rođak, koji se zajedno s njim nalazi u Beču na snimanju novog albuma legendarnog pevača kaže da je Miladin veoma uzbuđen zbog povratka na scenu i snimanja novih pjesama, jer je to želio sve ove godine, ali su se tek sada za to stekli uslovi.
- Kada je u studiju u Beču počeo da pjeva prvu pesmu rasplakao se, a i mi ostali sa njim, jer smo znali da je ovo povratak jednog muzičkog velikana na scenu i da su volja i ljubav za muzikom pobijedili sve životne surovosti - kaže on.
Šobić je krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih, sa samo dva albuma „Ožiljak” i „Umjesto gluposti” stekao kultni status među publikom, a posebnom bojom glasa i interpretacijom postao je jedinstvena muzička pojava u tadašnjoj Jugoslaviji.
Njegove pjesme „Kad bi došla Marija”, „Ne pokušavaj mjenjat me”, „Ašik Ajša”, „A vrijeme ide dalje”, ali i mnoge druge obilježile su jedno vreme.
Iako je 1982. snimio i svoj treći album „Barutana ljubavi”, on nikada nije objavljen, jer je poslije porodične tragedije, smrti rođene sestre, odlučio da se povuče iz javnosti.




Posjeta : 1663