0
"Kad lišće opada"
Porodična saga - najgledanija!

    Turska serija "Kad lišće opada", ekranizacija djela klasika turske književnosti Reşata Nurija Güntekina, moderna adaptacija istoimenog romana priča je o porodičnim vrijednostima koje se opiru društvenim i ekonomskim pravilima.

"Kad lišće opada" donosi na male ekrane nagrađivane glumce (Halil Ergun, Guven Hokna, Hasan Küçükçetin, Bennu Yildirimlar,...), a serija prati sudbinu patrijarhalne porodice Tekin, čiji će se idilični život iz korijena promijeniti odlaskom u Istanbul.
Radnja se vrti oko glave porodice Ali Rize, njegove supruge Hajrije i njihovo petero djece: kćeri Fikrete, Lejle, Nedžle i Ajše te sina Ševketa kao i njegove supruge Ferhude koja je glavna negativka serije.
Ali Riza je cijeli svoj život posvetio stvaranju velike porodice. Njegova porodica postala je veliko stablo o kojem se godinama brinuo. Sada kada je lišće sa stabla počelo padati, Ali Riza će nastojati napraviti sve što je u njegovoj moći da se lišće zadrži. Predivna saga o porodici Tekin počinje njihovim dolaskom u veliki Istanbul…
Posebnu zanimljivost seriji daje naracija jedne od kćeri koja daje uvod i komentar u radnju te je približava gledaocima. Serija je najgledanija na televizijskim kanalima u regiji na kojima se prikazuje.
- Svaka je porodica drvo s kojega ponekad pada lišće - glavna je misao vodilja serije. I u porodici Alija Rize lišće je polako počelo žutjeti i opadati.





Posjeta : 1336