2
Vječno mlade
Fantastične i - u sedamdesetim!

    Ima tome i 30 godina otkako je Jane Fonda proglašena kraljicom fitnessa, uz koju su milioni Amerikanaca trošili kalorije i oblikovali svoje tijelo. Sudeći prema fotografijama s filmskog festivala u Cannesu, gdje je zablistala u uskoj bijeloj haljini Emilija Puccija, 73-godišnja američka glumica i dalje se i te kako brine o svom izgledu.

Jane Fonda jednostavno izgleda fantastično. Doduše, pripomogli su tome i estetski hirurzi: grudi je uljepšala još u sedamdesetim, imala je zahvate na vratu, bradi i predjelu ispod očiju, no svoje korekcije od javnosti nikada nije skrivala.
Ne tako davno, Sophia Loren fotografisala se gola za glasoviti Pirellijev kalendar, ukrašena tek parom dijamantnih naušnica. Italijanska zvijezda, koja se svlačenjem proslavila u filmu “Brak na italijanski” 1964. te striptizom pred Marcellom Mastroiannijem u “Juče, danas i sutra”, imala je hrabrosti skinuti se u društvu mnogo mlađih kolegica: Penelope Cruz, Naomi Watts i Hilary Swank.
Tina Turner? Da je rock-baka ušla u osmu deceniju i da još održava koncerte širom svijeta, teško je povjerovati jer svako bi je za baku poželio. Ima, međutim, sjajnih bisera i u našem dvorištu. Ana Karić mladolik izgled zahvaljuje ponajprije genetici, no ponešto i urednom načinu života. Voli pješačiti, pazi na prehranu, odijeva se pomalo ekstravagantno pa redovno zauzima vrhove top-ljestvica najbolje odjevenih Hrvatica. Ne bi je se posramio ni crveni tepih Canneskog festivala.





Posjeta : 1214