0
Najbolji aforizam
EU??...AU?!...UA!!

    Književnik Miladin Berić iz Banjaluke dobitnik je nagrade „Zlatni aforizam” u Mrkonjić Gradu.
Tema ovogodišnjeg konkursa za humorističko-satirične radove bila je „S čime u Evropu!?”, a Berićev nagrađeni aforizam glasi: „EU??...AU?!...UA!!”.


Aforističar iz Mrkonjić Grada Živko Đuza dobio je drugu nagradu za aforizam: „Krenuli smo u Evorpu stopom. Malo malo, pa nam kažu: ´Stop!´”
Đuza je u četvrtak naveče na 10. večeri humora i satire u Mrkonjić Gradu, koje je organizovao Klub umjetničkih duša iz ovog grada, promovisao i svoju treću knjigu aforizama pod nazivom „Vukva livadarka”.
Na konkurs pod nazivom „S čime u Evropu!?” prijavilo se čak 49 autora sa više do 1.200 aforizama, ali i drugih oblika satiričnog izražavanja, a ove godine na konkurs pristigla su i dva pozorišna komada koja su apsolutno odgovorila zadatoj temi.
Predsjednik žirija Slobodan Ćoćkalo rekao je da su se prije deset godina, kada je ustanovljena ova manifestacija, na konkurs najčešće prijavljivali učenici mrkonjićkih škola i malobrojni ovdašnji književnici, ali sada svoje radove šalju i autori iz svih bivših jugoslovenskih republika.
- Sve su to radovi vrsnih satiričara, humorista i prozaista - naveo je Ćoćkalo.




Posjeta : 1493