0
Popularni pjevač, miljenik ženskog dijela publike Zdravko Čolić priznaje
Sve u životu uradio - zbog žena!

    Pjevač koji ponosno nosi titulu nepopravljivog romantičara s estrade, Zdravko Čolić, u intervjuu kojeg je dao za Blic povodom Dana žena, jednog od svojih omiljenih praznika, izjavio je: "Ispostavlja se da sam sve u životu radio zbog žena.

- Eto, zbog njih sam postao i pjevač. Dragim damama, supruzi i prijateljicama za 8. mart poklonim cvijeće i poželim dobro zdravlje. Ranije, u socijalizmu, ovaj praznik se mnogo masovnije slavio nego sada, ali drago mi je da se i danas poštuje.
- Još traje ta borba za slobode i prava žena, koje su kroz istoriju bivale satanizovane i pozicionirane ispod muškaraca. Uspostavlja se ravnopravnost, nažalost ne u svim sredinama. Ali, ima i svijetlih primera, poput baltičkih država, Švedske, Estonije... gdje postoji neka vrsta savremenog matrijarhata. Zahvaljujući zakonu koji štiti žene kao fizički slabije i ogromnim kaznama, niko i ne pomišlja dignuti ruku na jednu damu. S druge strane, na Balkanu, u arapskim zemljama i u Aziji nije tako. Trebali bi se ugledati na civilizovane evropske sredine - nastavio je Čolić, te dodao kako mu je prva i najjača asocijacija na Dan žena, 8. mart, njegova pokojna majka, kojoj je uvijek donosio cvijeće na taj dan.




Posjeta : 1144