0
Nova lica u "fabrici snova"
Za pet godina - vladaće Hollywoodom!

    Među mnogim već poznatim licima na ovogodišnjoj dodjeli Oskara neka mlada lica jednostavno su zabljesnula. To su svakako Jennifer Lawrence, dvadesetogodišnjakinja koja je zaradila nominaciju za najbolju žensku ulogu u filmu "Winter´s Bone", te Hailee Steinfeld (14), koja je ostvarila upečatljivu ulogu u filmu "Čovjek zvan hrabrost" ("True Grit").

Osim nespornog talenta, djevojke su osvojile gledaoce i kritičare svojim nepretencioznim stylingom. Jennifer je nosila crvenu haljinu Calvin Klein Collection bez ikakvog nakita, što je svojevrsni presedan na oskarovskom crvenom tepihu, a Hailee prekrasnu baletnu haljinicu u kreaciji modne kuće Marchesa.
A osim ovih talentovanih djevojaka, u posljednje se vrijeme nameću nova lica, od kojih će neka, potpuno smo sigurni, za 5 godina apsolutno vladati velikim ekranima.
Jedna od njih svakako je Elle Fanning, mlađa sestra još jedne teen zvijezde, Dakote. Elle ima tek 12 godina, debitovala je u "Babilonu", ("Babel") a lani je glumila u filmu Sofije Coppole "Somewhere".
Chloe Grace Moretz je četrnaestogodišnjakinja rodom iz Atlante, a glumila je u velikom kino-hitu "Kick Ass" te "500 dana Summer".
Irkinja rođena u New Yorku, Saoirse Ronan (16), iza sebe već ima nominaciju za Zlatni globus i Oscar za film "Okajanje" ("Atonement") u kojem je glumila s Keirom Knightley.
Pred australijskom glumicom Emily Browning (22) sjajna je budućnost, a iza nje već petnaestak filmova, među kojima i "A Series of Unfortunate Events", za koji je dobila nagradu AF za najbolju glumicu, te "The Uninvited".
Puno bolju startnu poziciju imaju Willow Smith (10), kćer Willa Smitha i Jade Pinkett-Smith, kao i Emma Roberts (20), kćerka glumca Erica Robertsa i ujedno nećakinja Julije Roberts. Willow je već glumila uz oca u filmu "Ja sam legenda", a Emma iza sebe ima mnogo uloga, uključujući "Twelve" i "Valentine´s Day", u kojem glumi s tetom i Jessicom Albom. Trenutno snima "Vrisak 4" s Courteney Cox.
Britanka Dakota Blue Richards (16) proslavila se u filmu "Zlatni kompas", a njezina sunarodnjakinja Emma Watson (20) ulogom Hermione u serijalu o Harryju Potteru. Uopšte ne sumnjamo da će s talentom i iskustvom koje ima, baš poput ostalih cura iz naše priče, zasjati u hollywoodskoj "fabrici snova".





Posjeta : 1277