2
100% ekološki računar
Kompjuter od bambusa!

          Ako su vam stari plastični monitor, miš i tastatura počeli ići na živce, predlažemo vam da ih zamijenite verzijom od bambusa. Djeca ih smiju koristiti, ali ih obavezno držite izvan dohvata pandi.

          Kompanija PlayEngine razvila je "100% ekološki računar" koje izgleda prilično cool, ali nije najbolja ideja ako kod kuće imate pandu (uostalom, ko još nema pandu kao kućnog ljubimca?!).
          PlayEngineov LCD monitor u potpunosti je napravljen od bambusa, osim, naravno, ekrana, a dostupan je u verzijama od 15, 17 i 19 inča.
         Kad je riječ o bambusu, najbolja je stvar da je bambus trava, a ne drvo. Raste kao lud, pa mu ne prijeti izumiranje kao što je to slučaj sa šumama širom planeta.
          Svi modeli monitora PlayEngine imaju rezoluciju od 1024x768, a takođe možete kupiti i tastaturu od bambusa po cijeni od 35 funti te miša od bambusa za 25 funti.
          Sam monitor prodaje se po cijeni od 240 funti za verziju od 15 inča (odnosno za 275 i 330 funti za verzije od 17 i 19 inča), a možete ga naručiti samo on-line na www.playengine.co.uk.





Posjeta : 1790