Brze Cinjenice - Sport

1
Rukometašice "Budućnosti Bemax" i "Brest" odigraće u danas od18 utakmicu osmog kola EHF Lige šampiona
Biće teže - ali želimo pobjedu!
- Naravno, radujemo se što smo osvojile bod i odigrale dobru utakmicu. Svi znamo koliko je taj meč važan, koliko nama toliko i Brestu. Sigurna sam da će biti velika borba, ali vjerujem u svoj tim i vjerujem u pobjedu. Pružićemo sve od sebe. Moramo da budemo u svakom segmentu na nivou, počevši od odbrane, koja mora biti agresivna, nakon čega taj dobar osjećaj moramo da prenesemo u napad. Svaki gol, svaka kontra – sve je bitno. Vjerujem da ćemo pružiti svoj maksimum. Mislim da je veći pritisak na njih jer se više ulaže i očekuje od njih. Želimo da pružimo najbolju partiju ove sezone i vjerujem da ćemo pobijedit - naglašava Ivona Pavićević kapitenka ŽRK ""Budućnosti Bemax", koje danas od 18, u osmom kolu EHF Lige šampiona dočekuju "Brest ".
Prije sedam dana uzele su im bod u Brestu (20:20) pobjeda bi im značila prolaz u narednu fazu, a slobodan ulaz pozivnica je navijačima da im u tome pomognu.  
 
1
U susret 3. "Podgorica Millennium run"
Na startu - preko 2.500 takmičara!
- Jako je važno da napravimo dobar temelj. Bitan je kvalitet u organizaciji da bi u narednim godinama mogli da okupimo više hiljada ljudi na ovoj trci. Ove godine imamo sedam trka i već sjutra počinjemo sa velikom dječijom trkom i očekujemo više od 1000 djece na mostu Milenijum sa početkom u 10.00h. Nakon toga u 11.30h imamo tku u kolicima u saradnji sa Paraolimpijskim komitetom Crne Gore i u nedjelju su velike trke na 5, 10, 21 i 42km, kao i trka vatrogasaca”, kazao je Majer, dodajući da ove godine imamo učesnike iz 36 država svijeta. On je naglasio da je novitet u odnosu na prethodne godine promjena maratonske rute, zbog određenih problema sa saobraćajem u prethodne dvije godine - najavio je na današnjoj press konferenciji za novinare Igor Majer, direktor 3. "Podgorica Millennium run" koji će na startu imati preko 2.500 takmičara!  
 
1
U 7. kolu kvalifikacion-r grupe „G“ za Ligu Evrope Crna Gora – Litvanija 2:0 (1:0)
„Sokoli“ se igrali!
Iako demotivisani rezultatom utakmice koja je odigrana prije njihove (Bugarska – Mađarska 2:2) koji ih je ostavio bez šansi za plasman dalje, „hrabri sokoli“ na najbolji način oprostilI su se od navijača – pobjedom – u 7. kolu kvalifikacion-r grupe „G“ za Ligu Evrope Crna Gora – Litvanija 2:0 (1:0). Poslije superiorne igre tokom svih 90 minuta nad bezopasnim 'rotivnikom golove su postigli Kuč u trečenm i Jovetič u 48, minutu. 
 
1
Priznanje crnogorskom aebitru Sudijskog komiteta (UEFA
Dabanovič sudi - u Talinu!
          Sudijski komitet Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) delegirao je sudijski tim iz Crne Gore za dijeljenje pravde na utakmici 7. kola grupe F kvalifikacija za EURO 2024. - duel Estonije i Austrije, koji se igra na ,,Le Kok“ stadionu u Talinu, sudiće Nikola Dabanović. Našem internacionalcu asistiraće Vladan Todorović i Srđan Jovanović, ulogu četvrtog sudije obavljaće Miloš Savović, dok će VAR sudije biti Mario Zebec i Dario Bel iz Hrvatske 
 
1
ska "A" reprezentacija Crne Gore sjutra, u pretposlednjoj utakmici grupe "G" kvalifikacija za EURO 2024. dočekuje Litvaniju
Pobjedom da uvećaju - bodovni saldo!
- Sav fokus je na meč sa Litvanijom. Veliki su nam dužnici, dva izgubljena boda u Kaunasu u dobroj mjeri su promijenila kompletan tok kvalifikacija, ali najbitnije je da budemo koncentrisani da dobrom partijom i pobjedom uvećamo bodovni saldo. Znaćemo prije našeg meča što se desilo na gostovanju Mađarske u Bugarskoj, ali moramo da se fokusiramo na Litvaniju, rivala koji je podigao formu u drugom dijelu kvalifikacija, rekao je selektor Miodrag Radulović na današnjoj pres koferenciji pred sjutrašnju - na "Gradskom stadionu" od 2o,45) pretposlednju utakmicu u grupi "G" kvalifikacija za EURO 2024. 
 
1
Fudbaleri Crne Gore odradili su večeras treći trening u pripremama za duel sa Litvanijom u 7. kolu grupe G kvalifikacija za EURO 2024.
Borićemo se - dok ima šansi!
            - Šanse su minimalne, ali ipak postoje. Na nama je da uradimo naš dio posla, osvojimo što više bodova i završimo kvalifikacije na dobar način. Da li će biti dovoljno za uspjeh, vidjećemo, jer ne zavisimo od sebe - kazao je Marko Vešović u današnjem razgovoru sa predstavnicima medija. 
 
1
Za utakmicu pretposljednjeg kola kvalifikacija za EURO 2024 Crna Gora - Litvanija
Od sjutra - ulaznice u prodaji!
Prodaja ulaznica za meč sa Litvanijom u okviru pretposljednjeg kola kvalifikacija za EURO 2024 počeće sjutra (srijeda) u 10 na biletarnici SC ,,Morača“.
Ulaznice za će se, osim sjutra do 18 prodavati i na dan odigravanja utakmice od 10 do 20:45.
Cijene ulaznica za utakmicu sa Litvanijom su sljedeće: Tribina Zapad, Sektor C i D 8e, B i E 6€; Zapad A i F 5e; Istok B, C, D, E, F 5€; Istok A i G, Jug svi sektori 3e, Sjever svi sektori 3€. 
 
1
Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore od sjutra do 21. igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo
Prvi cilj - da budemo konkurentni!
    - Imaćemo izuzetno jaku konkurenciju u kvalifikacijama. Prvi cilj nam je da budemo takmičari, da budemo konkurentni u svakoj utakmici. Mislim da smo spremni za to, intenzitet i kvalitet treninga prethodnih dana daju nam pravo za to. Na ovako jakim utakmicama ćemo i najbolje vidjeti koliko smo blizu ili daleko od tog vhunskog nivoa. Tri jake utakmice u devet dana mogu nam stvoriti problem na fizičkom planu, pogotovo za utakmicu posljednjeg kola. Ipak, nema predaje unaprijed, želimo da odigramo na gornjoj granici svojih mogućnosti, jer jedino tako možemo da se nadamo dobrom rezultatu - istakao je Marko Kavaja selektor kadetske fudbalske reprezentacije Crne Dre, koja od sjutra do 21. igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. 
 
1
Poslije dvije pobjede selekltorka košarkašica Crne Gore, zadovoljna poručuje
Mlade da pokažu - pun potencijal!
          - Moji su utisci pozitivni, prije svega da se zahvalim publici u Herceg Novom koja je napravila sjajnu atmosferu. Pomogli su djevojkama u pojedinim momentima kada one psihološki možda nijesu bile na nivou zbog promašaja. Atmosfera je bila fenomenalna. Što se tiče utakmice, prva četvrtina je bila dosta loša za nas, možda i zbog neke treme, nijesmo uradili sve kako treba. Druga četvrtina je pokazala da možemo bolje i u tom ritmu smo igrali do kraja utakmice - ukazala je selektorka košarkađica Crne Gore koje su, poslije startne pobjede nad Bosnom i Hercegovinom (91:70), juče bila ubjedljiva protiv Švajcarske (85:61). 
 
1
Prvi problemi selektora "hrabrih sokola" pred utakmicu sa Litvanijom
Povrijedili se Marušić i Petković - pozvao Radulovića i Ivezića!
univerzalac "Lacija"Adam Marušić i golman mađarske "Kišvarde" Danijel Petković zbog povreda neće biti na raspolaganju selektoru Miodragu Raduloviću za predstojeći meč sa Litvanijom.
Umjesto njih selektor "hrabrih sokkola" pozv
 
 
1
Selektor mlade U-21 fudbalske reprezentacije Crne Gore objavio spisak za meč sa Albanijom
Rakojević se odlučio - za 20 igrača!
Za meč sa Albanijom u četvrtom kolu grupe "E" kvalifikacija za Evropsko prvenstvo selektor Nikola Rakojević odlučio se za 20 igrača - golmani: Sergej Joksimović (Jedinstvo Franca), Filip Domazetović (Budućnost); odbrana: Arnel Kujović (Baden, Švajcarska), Damjan Dakić, Ognjen Gašević (Budućnost), Velimir Ljutica (Mornar), Marko Franeta (Petrovac), Robert Đeljaj (Dečić), Igor Pajović (Sutjeska), Petar Vuković (Jezero); vezni red: Aleksa Golubović (Rudar), Jovan Vujisić (Mladog Lob.bet), Vasilije Adžić (Budućnost), Ognjen Bakić (Trabzonspor, Turska), Mladen Kovačević (Jedinstvo Franca); napad: Dušan Vuković (Sutjeska), Mario Đoljaj (Dečić), Balša Tošković (Jezero), Damjan Mugoša (Arsenal), Nikola Janjić (Bravo, Slovenija). 
 
1
Fudbalska "A"reprezentacija Crne Gore počea šripreme za odlučujuče utakmice u kvalifikacijama za EURO 2024
"Sokoli" se nadaju - uspješnom kraju!
- Dok postoje šanse, sportski i ljudski je nadati se. U fudbalu je sve moguće, voljeli bismo da posljednji meč odlučuje o plasmanu. Ali, idemo utakmicu po utakmicu. Fokus je prvo na meč sa Litvanijom - naglasio je na prvom brifingu sa novinarima Miodrag Radulovič, selektor fudbalske počea šripreme za odlučujuče utakmice u kvalifikacijama za EURO 2024 - 16. na "Gradskom stadionu" u Podgoriici i trin dana kasnije na - možda odlučujućem - gostovanju Mađarskoj.
,,Sokoli“ bi prvi trening u kompletnom sastavu trebalo da odrade tek u utorak, a ni ovog puta Radulović ne može da računa na sve igrače.
- Protiv Litvanije ćemo biti lišeni pomoći Stefana Savića zbog kartona, Stefan Mugoša u ovoj akciji neće biti sa nama zbog povrede koljena, a hendikep je što neće igrati ni Marko Bakić. S druge strane, vraćaju se Igor Vujačić i Marko Vešović, istakao je Radulović. 
 
1
U duelu 7. kola EHF Lige šampiona veliki bod rukometašica "Budućnosti Bemax" na gostovanju "Brestu" 20:20 (9:9)
Kadovićeva pogodila - tri sekunde prije kraja!
                U duelu protiv direktnog konkurenta u borbi za eliminacionu rundu elitnog takmičenja, „plave“ su odigrale hrabro u sjajnoj atmosferi u Brestu, a Nađa Kadović je bila junak, jer je pogodila tri sekunde prije kraja za veliko slavlje naših igračica, jer su ostale neporažene na gostovanju na krajnjem zapadu Francuske - "Brest" - "Budućnost Bemax" 20:20 (9:9).
"Brest" naredne subote stiže u Podgoricu, a ukoliko „plave“ dođu do pobjede, izjednačiće se sa današ njim rivalom i u potpunosti preokrenuti situaciju u svoju korist jer će biti u prednosti u odnosu na francuski tim i "Savehof", koji je bez pobjede na polovini grupne faze. 
 
1
Kapiten fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, napadač ,,hrabrih sokola“ i asistent u stručnom štabu dio su novembarskog poznatog TV magazina
UEFA EQ TV Show ugostio - Jovetića, Vučinića i Krstovića!
Novembarsko izdanje poznatog TV magazina u produkciji Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) ugostilo je trio majstora, koji imaju ili su imali veliki uticaj na crnogorski fudba - Kapiten reprezentacije Crne Gore Stevan Jovetić, napadač ,,hrabrih sokola“ Nikola Krstović i asistent u stručnom štabu Mirko Vučinić dio su najnovijeg izdanja UEFA EQ TV Show.
U ovom magazinu možete, između ostalog, vidjeti kako Jovetić i Vučinić, sa blistavim karijerama iza sebe, savjetuju Krstovića, koji u dresu Crne Gore i Lećea pokazuje ogroman potencijal da izraste u velikog napadača. 
 
1
U sedmom kolu ABA lige "Budućnost Voli" - "Split" 72:58 (18:16, 19:19, 22:22. 16:13)
Mučili se, slavili - i dijele vrh!
    Splićani su dvije i po četvrtine mučili crnogorskog šampiona, ali je kasnije do izražaja došao suvi kvalitet Podgoričana, koji su slavili 72:58 (18:16, 19:19, 22:22. 16:13) i u 7. kolu ABA lige i ostali na diobi prvog mjesta!
Serijom 10:0 "plavi" su trasirali put ka pobjedi 47:40, a otpor rivala definitvno su slomili na kraju treće i početkom posljednje četvrtine kada su stigli do plus 14 - 59:45.
Potom su mirno priveli meč kraju...
Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Brendon Pol sa 14, a dvocifren učinak su imali i Vladimir Mihailović, Joan Makundu (po 11) i Kolbi Ros (10).
"Budućnost Voli" u utorak gostuje "Ulmu". 
 
1
Remi u derbiju i pobjeda "Budućnosti" u četiri odigrane utakmice 16. kola Meridianbet 1.CFL
Tuzanima ostao - samo bod prednosti!
    Tuzani u derbiju kola nijesu uspjeli da savladaju "Jezero", na terenu OFK "Titograda" - na Starom aerodromu nije bilo golova - 0:0, pa fudbaleri "Dečića" imaju bod prednosti u odnosu na "Budućnost" nakon 16. runde Meridianbet 1.CFL.
"Dečić" - "Jezero" 0:0, "Budućnost" - "Jedinstvo Franca" 3:2, "Mladost Lob.bet" - "Sutjeska Meridiansport" 1:1, "Petrovac" - "Arsenal" 1:1, "Mornar" - "Rudar" odloženo. 
 
0
U 6.kolu Evrokupa "Budućnost Voli" - "Aris" 63:65 (20:11,19:23,17:17,7:14)
"Uspjeli" da - prokockaju +16!
                   Makundu je sa 20 poena bio najefikasniji u ekipi "Budućnosti" - dvcoifren je bio još samo Vilijams sa 10 - koja je "uspjela" da prokocka +16 i u 6. kolu Evrokupa izgube od "Arisa" 63:65 (20:11,19:23,17:17,7:14) i sada su van domašaja druge faze drugog po kvalitetu evropskog takmičenja.
U pobjedničkom timu četiri košarkaša su imala dvocifren košgeterski učinak. Predvodio ih je Roberto Galinat sa 15 poena, Lamar Benkston je upisao poen manje, Ismael Sanogo 11, a Silvio De Souza 10.

 
 
0
U 6. kolu Evrokupa košarkaši "Budućnosti Voli" dočekuju ekipu grčkog "Arisa"
Nemamo pravo na - kiks!
      - Nemamo pravo na kiks u Evrokupu, pogotovo nemamo pravo na kiks na domaćem terenu a dolazi nam ekipa Arisa koja igra dosta tvrdo i na mali broj poena. Igraju jako zahtjevnu fizičku košarku, imaju svoj kvalitet i talenat, posebno u spoljnoj liniji gdje ih predvodi grčki reprezentativac Bohoridis i američki bek Galinat. Mislim da će biti jako značajno da u defanzivi budemo na nivou nekih prethodnih utakmica koje smo odigrali dobro. Vjerujem da će to u krajnjem da odluči situaciju, odluči ishod utakmice koja je jako važna i zbog toga bih želio da pozovem navijače da u što većem broju dođu, da nam pomognu jer do ovog momenta ove sezone nismo igrali važniju utakmicu - napominje Petar Mijović, šef stručnog štaba KK "Budućnost Voli", koja večeras od 19, u 6. kolu Evrokupa dočekuje ekipu grčkog "Arisa".  
 
0
Uprkos porazu u derbiju ABA lige od "Crvene zvezde" 95:86 , nije bio nezadovoljan šef stručnog štaba KK "Budućnosti Voli"
Možemo da im zaprijetimo - u "Morači"!
- Igrali smo protiv jedne ekipe koja je građena za sam vrh Evrolige, individualno i timski. U najavi sam rekao da ako mislimo da odigramo meč na loptu, da moramo da budemo solidni i dobri u fazi napada. To potvrđuje dosta situacija koje smo imali, ali za pobedu protiv ovakve "Zvezde" trebalo je bolje odbrane. Onda kada vi popustite pritisak sa Šabaza, Nedovića, Jaga, onda je jako teško to iskontrolisati. Imali su dobar procenat šuta za dva, tri poena... Ono što je za nas jako važno, to je da možemo da igramo ovakve utakmice. Rašćemo tokom sezone i treba iz ove utakmice da izađemo kao bolji. Mislim da smo to bili, sada sledi meč sa "Arisom" u Evrokupu - uprkos prvom porazu, sinoć u beogradskoj "Areni" od "Crvene zvezde" 95:86 , nije bio nezadovoljan šef stručnog štaba KK "Budućnosti Voli" Petar Mijović.  
 
0
U 15. kolu Meridianbet 1.CFL pobjede "Dečića" i "Sutjeske", "Budućnost" remizirala u Tivtu
Tuzani odmakli - na plus tri!
"Dečić"je, autogolom Golubovića u 30. minutu slavio u Pljevljima 0:1, a "Budućnost" je samo remizirala u Tivtu, pa im je sada, poslije 15. kola Meridianbet 1.CFL, odmakao na plus tri.
"Arsenal" - "Budućnost" 1:1, "Rudar" - "Dečić" 0:1, "Jedinstvo" - "Mornar" 1;1, "Sutjeska" - "Petrovac" 3:2.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|