Brze Cinjenice - Sport

0
Danas četiri utakmice 15. kola Meridianbet 1. CFL
U „uvertiri“ - slavili Plavljani!
             Golovima Jovićevića u 13. i Toskovića u u 74. minutu “Jezero” je slavilo protiv OFK „Mladost“ u „uvertiri“ 15. kola Meridianbet 1. CFL u kojem se danas sastaju „Rudar“ – „Dečić“, „Arsenal“ – „Budućnost“, „Jedinstvo Franca“ – „Mornar“ i „Sutjeska Meridianbet“ – „Petrovac“. 
 
0
U polufinalu fudbalskog Kupa Crne Gore igraće "Jezero", "Dečić", "Rudar" i "Budućnost"
Plavljani ubijedljivi - "Rudar" i "Budućnost" poslije penala!
"Jezero", "Dečić", "Rudar" i "Budućnost" igraće u polufinalu Kupa Crne Gore.
Plavljani su prvi obezbijedili plasman i to ubjedljivom pobjedom nad, a regularno vrijeme utakmice dovoljno je bilo i "Deliču" da obezbijedi plasman. Prolazak dalje domaćinu je obezbijedio Pjeter Ljuljđuraj u drugom minutu sudijske nadoknade. Fudbaleri "Budućnosti" i "Rudara" stigli su do polufinala tek poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca.
"Jezero" - "Kom" 6:1, "Mornar" - "Budućnost" 2:2 (penalima 2:4), "Dečić" - "Petrovac" 2:1, "Bokelj" - "Rudar" 1:1 (penalima 4:5). 
 
0
Nemanja Ljumović, director SP u mini fudbalu u Ras al-Khaimah, UAE
Protiv Slovačke očekuje - najbolje izdanje!
- Poslije početnog poraza, po onoj “prva mačad se bacaju”, savladali smo selekciju Japana i danas igramo sa kvalitetnom reprezentacijom Slovačke i očeujem naše najbolje izdanje - naglašava Nemanja Ljumović, director SP u mini fudbalu u Ras al-Khaimah, UAE na kojem crnogorska reprezentacija premijerno i veoma uspješno nastupa. 
 
0
U petom kolu Evrokupa košarkaši "Budućnosti Voli" večeras gostuju ekipi "Burga"
Uzdaju se u - tradiciju!
    Dosadašnje utakmice Burga, i u francuskom prvenstvu i u Evrokupu, pokazuju koliko je to ozbiljan protivnik. Otvorili su sezonu jako dobro, radi se o ekipi koja u oba pravca igra jako čvrsto, sa puno inteziteta i energije. Šuterski su jako dobro posloženi i u svakom momentu su na terenu tri do četiri igrača sa različitih pozicija koji prijete šutem za tri poena. Moramo obratiti pažnju na ofanzivni skok gdje se posebno ističe Omenake, kao i Salaš. Radi se o protivniku koji dosta trči, koja ima mogućnost da razvija svoj talenat i kvalitet kroz igru na otvorenom terenu, ali i kroz pozicioni napad. Mijenjaju dosta različitih vrsta odbrane, ulaze u zonski raspored, iz zonskog presinga prelaze na odbranu čovjek na čovjeka tako da se radi o zahtjevnom protivniku za spremanje. Vjerujem da nas očekuje težak posao, pogotovo na njihovom terenu u Francuskoj gdje su jako dobri - ukazuje Petar Mijović, šef stručnog štaba KK "Budućnosti Voli", koja večeras od 19,30 - u 5. kolu gostuju Evrokupa - gostuju ekipi "Burga" 
 
0
Danas četvrtfinalne utakmice fudbalskog Kupa Crne Gore
Prva u Beranama - posljednja na "Topolici"!
       U četvrtfinalnim utakmicama fudbalskog Kupa Crne Gore sastaće se danas "Jezero" - "Kom"; "Dečić" - "Petrovac"; "Bokelj" - "Rudar" i "Mornar" - "Budućnost".
U ovoj rundi najmasovnijeg fudbalskog takmičenja igra se samo jedan meč. Ko danas izbori plasman u polufinale, igraće 3. i 24. aprila, a dvije najuspješnije ekipe za pehar će igrati 26. maja. 
 
3
Minifudbal reprezentacija uspješno nastavlja premijerni nastup na SP u Ras al-Khaimah, UAE
Savladali Japan - sjutra sa Engleskom!
Minifudbal reprezentacija uspješno nastavlja premijerni nastup na SP u Ras al-Khaimah, UAE. Danas, u trećoj utakmici u grupi ostvarili su drugu pobjedu - savladali su Japan 2:1 i plasirali se među 16 najboljih na šampionatu.
U osmini finala izabranici selektora Dragana Šica Mugoše sjutra od 18 igraju protiv Engleske.

Ipak, sa Slovačkom!


Iako su, poslije pobjede nad Japanom, očekivali da u osmini finala SP igraju sa Engleskom, protivnik crnogorske minifudbal reprezentacije u srijedu od 18,30 biće Slovačka! 
 
3
Poslije šest mjeseci, najbolji crnogorski rukometaši ponovo na okupu
"Lavovi" se uigravaju - prvo protiv Rumunije!
- Dug je period od našeg posljednjeg susreta. Uželjeli smo se jedni drugih, da budemo zajednom da se bavimo rukometom. Svi su maksimalno motivisani. Mnogo je bitno što je Grba tu, pozvao sam i Steva, igra veoma dobro u Rumuniji, ali je trenutno povrijeđen. Ipak, došao je, tu je sa nama, pokazao je ogromnu želju da bude uz reprezentaciju. Ako svi tako budemo razmišljali možemo da napredujemo. Primarno je da uigramo 5-1 odbranu i da uvedemo nove akcije. Svakako, i da vidimo neke nove igrače - istakao je Vlada Šole, selektor muške "A" rukometne reprezentacije Crne Gore, koji su na okupu poslije šest mjeseci.
Prijateljskom utakmicom sa Rumunijom "lavovi" u četvrtak, u sklopu EHF sedmice, što je početak njihovog uigravanja za učešće na EHF Euro u Njemačkoj, gdje će Crna Gora u januaru naredne godine u Minhenu za protivnike u grupi imati Island, Mađarsku i Srbiju. 
 
2
U 6. kolu grupe "A" EHF Lige šampiona za rukomrtašice "Budućost Bemax": CSM Bucurest 24:29 (12;17)
Poražene pokazale - borbenost i humanost!
             I poslije 6. kola grupe "A" EHF Lige šampiona za rukomrtašice ostale su na jednoj pobjedi, uz pet poraza, ali desetkovane nje zbog udaranja eigranjem Milene Raičević i Adrijanom Kardoso de Kastro dvostruke šampionke Evrope pokazale su borbenost, humanost, u drugom poluvremenu igrale su egal sa gošćama i dobile novu jaku prvotimku, Jelenu Vukćević - "Budućost Bemax": CSM Bucurest 24:29 (12;17).
I do 15. minuta, kada je zbog udaranja Neagu isključena Andrijane Popović, izabranice Bojane Popović bile su ravnopravan takmac. Rumunke su na odmor otišle sa +5. Nastavak je opet donio izjednačenu igru 12:12. Jelena Vukčević je bila sjajna i postigla je sedam golova, dok je Ivana Godeč šest puta zatresla protivničku mrežu. 
 
2
U derbiju 5. kola Meidianbet ABA lige "Budućnosti Voli" - "Mega" 73:71 (18:13, 23;18,17:22, 15;18)
Slavili poučeni - iskustvom"crno-belih"!
       Košarkaši "Budućnosti Voli", poslije velike borbe i triler završnice, uspjeli su i derbiju 5. kols Meidianbet ABA lige da savladaju ekipu "Mege" u "Morači" 73:71 (18:13, 23;18,17:22, 15;18) pa sada, u ABA ligi imaju skor 5-0, a "Mega" 2-3. Junak je bio Mekinli Wright, a tragičar Nikola Topić.
Posle poraza od "Cluja Naproca" u Rumuniji, u minulom kolu Evrokupa, a poučeni iskustvom "Partizana", koji je poražen od "Mege", izabranici Petra Mijovića su maksilano angažovano i odgovorno pristupili duelu. Stepen agresivnosti u odbrani je bio na željenom nivou, pojačavao se iz minuta u minut, pa je Budućnost dobila prvu deonicu sa 18:13, a sredinom druge vodila 33:20.
 
 
2
Odigrani mečevi 14. kola Meridianbet 1. CFL
Derbi riješio - Sekulić!
Fudbaleri "Budućnosti" savladali su "Sutjesku" Meridianbet u derbiju crnogorskog fudbala i zadržali korak za vodećim "Dečićem", koji je danas slavio na gostovanju "Mornaru". Podgorički „plavo-bijeli“ do pobjede u derbiju došli su u finišu meča, u 85. minutu,, kada je Balša Sekulić pogodio mrežu "Sutjeske". Napadač "Budućnosti" iskoristio je sjajan centaršut Milana Vukotića i udacem glavom zatresao mrežu rivala.
"Budućnost" – "Sutjeska Meridianbet" 1:0, "Mornar" – "Dečić" 0:1, "Jedinstvo" – "Arsenal" 3:2, "Mladost Lob.bet" – "Rudar" 0:1, "Petrovac" – "Jezero" 0:0. 
 
2
Objavljeno oktobarsko izdanje FIFA rang liste
"Hrabri sokoli" - 70.!
          Fudbaleri Crne Gore nalaze se na 70. mjestu rang liste najboljih reprezentacija koju objavljuje Svjetska fudbalska federacija (FIFA).
,,Hrabri sokoli“ imaju 1344.3 poena i sada zauzimaju za dvije pozicije slabije mjesto u odnosu na septembarsko izdanje rang liste. U međuvremenu su odigrali dvije utakmice. Protiv Libana u prijateljskom meču, Crna Gora je slavila rezultatom 3:2, dok je poražena na gostovanju Srbiji (3:1) u kvalifikacijama za EURO 2024. 
 
2
U 4. kolu grupe „B“ Eurocupa „Cluj Napoca“ – „Budućnost Voli“ 8974 (25:25;23:18;20:15;21:16)
Porazu "kumovale" - sudije i Mijović!
       Dvije sudijske greške i opravdane, ali burne reakcije šefa stručnog štaba "plavo-bijelih" Petra Mijoviča presudile su drugom porazu njegovog kluba - u 4. kolu grupe „B“ Eurocupa „Cluj Napoca“ – „Budućnost Voli“ 8974 (25:25;23:18;20:15;21:16).
Do tada, njegov tim je bio u malom minusu koji je bio gostižan, ali uz podršku publike, domaćin je pravio razliku koju je održao do kraja - u 4. kolu grupe „B“ Eurocupa „Cluj Napoca“ – „Budućnost Voli“ 8974 (25:25;23:18;20:15;21:16)-
Najefikasniji kod gostiju bio je Wright sa 15 koševa, a u ponjedničkoj ekipi Stipanović sa 18 Makoka sa 16. 
 
2
Rukometaši "Lovćena" u drugom kolu EHF Evropske lige igra protiv "Flensburga"
Zadovoljan bih bio da - rastemo kao klub!
            - Zadovoljan bih bio da momci daju sve od sebe i ako možemo da ostvarimo makar pobjedu ove sezone. Moramo da rastemo ponovo kao klub, da napredujemo kroz SEHA ligu ako je bude, a onda da sljedeće sezone nastupimo u EHF Evropskom kupu, što je takmičenje po našoj mjeri, bez ekipa iz četiri-pet najjačih liga na kontinentu. Pitanje je da li smo spremni za ovo, ali tako je ispalo - ukazuje Pero Milošević, šef stručnog štaba rukometaša "Lovćena", koji u drugom kolu EHF Evropske lige - u "Bemax od 20,45 - igra protiv "Flensburga".
Priznati stručnjak dodao je Njemci vrhunska ekipa, ali da će njegov tim probati da se nadigrava i ugrozi favorita. 
 
2
"Lavovi" počinju uigravanje za EHF Euro 2024
Debituje jedino - Stanković!
                Izbranici selektora Vlada Šole, reprezenttivci "A" reprezentacije Crne Gore, počeće uigravanje za EHF Euro 2024. Treniraće u Podgorici, a za 2. novembar planirana je prva proba - Rumunija gostuje 2. novembra. Za predstojeću EHF sedmicu, selektor Šola računa na 22 igrača, a jedini debitant na spisku je srednji bek Leotara Vladimir Stanković.
    
 
2
U meču četvrtog kola regionalne ABA lige "Studentskog centar"- "Mornar " 94:79 (20:25;20:20;20:17;2o:17)
"Studenti" "potopili" - "mornare"!
       Košarkaši "Studentskog centra" pobijedili su u Podgorici ekipu "Mornar" 94:79 (20:25;20:20;20:17;2o:17) u meču četvrtog kola regionalne ABA lige. "Potopili" su "mornare" na dno tabele, bez ijedne pobjede!
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kenan Kamenjaš sa 17 poena i 10 skokova. U poraženoj ekipi istakao se Strahinja Jovanović sa 18 poena. "Studentski centar" poslije četiri kola u ABA ligi ima skor 3:1. 
 
2
U posljednjoj utakmici 13. kola Meridianbet 1.CFL "Jezero" - "Budućnost" 1:3 (1:1)
Šampion lideru - prišao na bod!
                U posljednjoj utakmici 13. kola Meridianbet 1.CFL "Budućnost" je u Bijelom Polju savladala plavsko "Jezero" 1:3 (1:1) i tako se lideru, "Dečića" prImakla na bod zaostatka.
Mrežu domaćina načeo je Mrvaljević, u 27. minutu, Dakić u 64, za "tricu" pogodio je Almeida u 81, dok je počasni pogodak domaćina postigao Senega u 47. 
 
2
Utakmicom "Jezero" - "Budućnost" biće kompletirano 13. kola Meridianbet 1.CFL
Trio slavi - remi u Tivtu!
Utakmicom "Jezero" - "Budućnost", danas od 18 u Bijelom Polju, biće kompletirano 13. kola Meridianbet 1.CFL. u kojem su slavili "Dečić", "Sutjeska" i "Rudar", dok su "Arsenal" - "Mornar" remizirali u Tivtu.
"Rudar" - "Petrovac" 1:0, "Arsenal" - "Mornar" 2:2, "Sutjeska Meridianbet" - "Jedinstvo Franca" 2:0, "Dečić" - OFK "Mladost Lob.bet" 4:1. 
 
2
Četiri utakmice 13. kola Meridianbet 1. CFL biće odigrane danas
Lider igra - na Starom arodromu!
       Vodeći "Dečić" igraće na Starom aerodromu prtiv "Mladosti DG" na starom aerodromu, a danas će biti odigrane još tri utakmice 13. kola Meridianbet 1. CFL - u Nikšiću sastaće se "Sutjeska Meridianbet" i "Jedinstvo Franca", a u od 15 biće odigrani i dueli "Arsenala" i "Mornara" u Tivtu, "Rudara" i "Petrovca" u Pljevljima.
Kolo zatvaraju "Jezero" i "Budućnost" sjutra od 18 u Bijelom Polju. 
 
2
Rukometašice "Budućnosti Bemax" danas, u petom kolu EHF Lige šampiona, gostuju "Debrecinu"
Očekuju teško - idu hrabro!
       - Idemo hrabro. Moramo da dižemo igru, polako se podižu igračice koje nijesu bile na nivou na prvim utakmicama. Svakako očekujem bolje izdanje nego do sada. Debrecin igra sa mnogo rizika. Teške su za čuvanje. "Debrecin" ima energiju, koja je fascinantna i moramo da odgovorimo na isti način. Posebno zbog toga što igračice Debrecina često rješavaju napad u igri jedan na jedan, sa mnogo rizika. Idu na glavu, teške su za čuvanje, ne razmišljaju mnogo. Gustinom i pomaganjem u odbrani to treba da riješimo. Rival je tim koji raste, koji sa svih strana može da zaprijeti. Vjerujem da će biti prava borba, vjerovatno i dosta isključenja - najavila je Bojana Popović, šefica stručnog štab ŽRK "Budućnosti Bemax" koja očekuje bolje izdanje svojih izabranica, današnje gostovanje u petom kolu EHF Lige šampion. 
 
2
U 4. kolu ABA lige "Budućnost Voli" - "Cibona" 91:85 (19:16, 24:25, 24:15, 24:29)
Wright predvodio - do "pokera" poobjeda!
Uprkos očekivano jakom otporu gostiju u "Morači", izabranici Petra Mijovića ostvarili su "poker poobjeda", četiri pobjede u isto toliko utakmica i zadržali sun maksimalan učinak u regionalnom takmičenju - u 4. kolu ABA lige "Budućnost Voli" - "Cibona" 91:85 (19:16, 24:25, 24:15, 24:29).
Do novog trijumfa "plavo-bijele" predvodili su drugi put uzastopni MVP meča Wright i Ross sa po 16koševa, Makoundou je ubacio 14, Grbović 10, Popović 9... 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|