Brze Cinjenice - Sport

0
U Košarkaškom savezu Crne Gore obavljen žrijeb za Kup Crne Gore za seniorke i seniore
Trofeje brani - "Budućnost"!
          U četvrtfinalu kupa za seniore u košarci 13.februara sastaju se: "Primorje 1945" – "Šušanj", "Sutjeska Elektroprivreda" – "Budućnost Voli", SC "Derbi" – "Teodo" i "Podgorica" – " Mornar Barsko zlato". Po kosturu žrijeba, koji je obavljen danas u KSCG, u polufinalu sastali bi se pobjednici mečeva "Sutjeska Elektroprivreda" – "Budućnost Voli" i "Podgorica" – "Mornar Barsko zlato", te pobjednici utakmica "Primorje" – "Šušanj" i SC "Derbi" – "Teodo". Termini polufinalnih mečeva biće naknadno određeni, a trofej brani "Budućnost Voli".
Kod seniorki učestvuju četiri kluba – "Trebjesa", "Podgorica", "Primorje" i "Budućnost Bemax", koja brani pehar. 
 
0
Poznat raspored grupe B4 Lige nacija
"Sokoli" startuju - na Islandu!
             "Hrabri sokoli“ nastup u grupi B4 Lige nacija otvoriće gostovanjem Islandu, koje je na programu 6. septembra, a tri dana kasnije dočekaće Vels u Podgorici.
U trećem kolu, 11. oktobra gostovaće Turskoj, a novembarske mečeve - 16. protiv Islanda i 19. protiv Turske "hrabri sokoli" igraće pred svojim navijačima.
Plasman Ligu A izboriće pobjednici sve četiri grupe Lige B, dok će ekipe koje završe na drugom mjestu igrati baraž protiv trećeplasiranih selekcija iz Lige A. 
 
0
U posljednjem meču grupne faze SP Crna Gora - Japan 13:11 (3:2, 2:3, 4:0, 4:6)
Dileme otklonio - Matković!
             Vaterpolisti Crne Gore plasirali su se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Dohi pobjedom nad Japanom 13:11 (3:2, 2:3, 4:0, 4:6) u posljednjem meču grupne faze.
Četvrtim pogotkom za 13:10 najefikasniji u ekipi Dušan Matković otklonio je dileme o pobjedniku. Tri gola postigao je Aleksa Ukropina, dva Vlado Popadić, po jedan Draško Brguljan, Miroslav Perković, Marko Mršić i Jovan Vujović.
Izabranici Vladimira Gojkovića nakon duela između Srbije i SAD, saznaće protiv koga će igrati u nokaut fazi. 
 
0
Održan žrijeb grupa na takmičenjima za mlađe selekcije u košarci
Igraju - šest crnogorskih selekcija!
Ovo ljeto biće vrlo izazovno za Crnu Goru, jer ćemo na šampionatima Evrope imati čak šest selekcija.
Mlada muška reprezenzacija igraće na šampionatu u poljskoj Gdinji od 13. do 21.jula u grupi D gdje su još Litvanija, Island i Slovenija. U grupi A su Grčka, Francuska, Poljska i Srbija, grupu B čine Njemačka, Izrael, Češka i Italija, dok su C grupi Turska, Španija, Sjeverna Makedonija i Belgija.  
 
0
Centar vaterpolo reprezentacije Crne Gore Miroslav Perković optimista pred utakmicu sa Srbijom
Spremamo se i - nadamo najboljem!
- Mlađi smo, poletniji i spremniji od njih, imamo bolje plivanje i bolju komunikaciju među sobom. Našu prednost treba tražiti u timskom duhu i želji za pobjedom. Imamo realne i dobre šanse da do nje i dođemo. Spremamo se i nadamo se najboljem. Probaćemo da odigramo što bolju utakmicu. Imaju nekoliko dobrih pojedinaca i nama je prije svega cilj njih da zaustavimo. Siguran sam da, ukoliko odigramo kako treba, Srbija neće moći da nam parira - optimista je centar vaterpolo reprezentacije Crne Gore Miroslav Perković pred utakmicu sa Srbijom, koja počinje u 15,30. 
 
0
Košarkaši “Budućnosti Voli” u derbiju 19. kola ABA lige dočekuju ekipu “Crvene zvezde”
Bavimo sa našom - igrom i pristupom!
             - U momentu smo u kojem možemo da pružimo otpor "Crvenoj zvezdi", ako budemo fokusirani i ako budemo na energetskom nivou na kojem smo bili na prošloj utakmici. Znamo protiv koga igramo, atraktivna i snažna ekipa, evroligaš, sa odličnim indvidualcima. Na nama je da se maksimalno spremimo, ali još jednom kažem, više se bavimo sa našom igrom i našim pristupom. Nadam se da će sjutra to biti na nivou - napominje Andrej Žakelj, trener košarkaša “Budućnosti Voli”, koji danas od 17 u "Morači", u derbiju 19. kola ABA lige dočekuju ekipu “Crvene zvezde”. 
 
0
Vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore danas, utakmicom protiv SAD, startuje na SP u Dohi
"Ajkule" spremne - od starta!
         - Odradili smo ono što smo planirali, bilo je dobro prvo u Trebinju, a zatim i u Rumuniji. Mislim da smo maksimalno iskoristili ovaj period i da odradimo neki oporavak i da podignemo formu, grupa je jaka i prva utakmica nam je jako važna. Vjerujem da smo sve uradili najbolje moguće i nadam se da ćemo to prenijeti već na start takmičenja - ističe Vladimir gojković, selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore koja danas, utakmicom protiv SAD, startuje na SP u Dohi. 
 
0
Proslavljeni fudaler i hrvatski stručnjak Robert Prosinečki danas i zvanično predstavljen kao novi selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore
"Sokoli" se neće - nikoga plašiti!
      - Mogu najaviti mnogo toga, ali sigurno je samo da sam sada u reprezentaciji koja voli svoju zemlju, Crnogorci su ponosan narod i nećemo se nikog plašiti. Uvijek sam bio pobjednik, igrao sam u velikim klubovima. Sigurno ćemo željeti da dominiramo, imamo kvalitet igrača koji to mogu da iznesu. Zavisi i od rivala, ali mislim da će to biti motivisana Crna Gora, s novim vjetrom koji dolazi sa mnom možda bude drugačija. Imamo u martu dva meča, bićemo zajedno osam dana i vidjeću atmosferu i upoznati sve igrače. Imaćemo i dva meča u junu, dovoljno utakmica pred Ligu nacija. Igrao sam sa BiH Ligu nacija, na početku je svima bila nezanimljiva, ali sada je svima interesantna jer se preko nje može otići na veliko takmičenje. To je sigurno važno za sve nas - naglasio je Robert Prosinečki, novi selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, koji je danas i zvanično predstavljen na press konferenciji u FSCG. 
 
0
Potpredsjednik Vlade i ministar sporta i mladih sa sportskim savezimaa potpisao ugovore o dodjeli sredstava za sufinansiranje
Pomogli 44 saveza - 6,5 miliona!
            - Ove godine izdvajamo rekordan iznos za podršku sportskim savezima” poručio je potpredsjednik Vlade i pojasnio da je izdvojeno rekordnih 6,5 miliona eura za finansiranje krovnih organizacija sporta i nacionalnih sportskih saveza, što je, kako je istakao, za preko 40% veći iznos u odnosu na sredstva opredijeljena prethodne godine - naglasio je potpredsjednik Vlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, koji je je danas u Vili "Gorica" sa 44 sportske organizacije potpisao ugovore o dodjeli sredstava za sufinansiranje programa sportskih organizacija u 2024. 
 
0
Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore
Prosinečki selektor „sokola“!
Hrvatski stručnjak Robert Prosinečki novi je selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore - imenovao ga je danas Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore.
Prosinečki će u nedjelju, 4. februara potpisati ugovor, nakon čega će biti predstavljen na konferenciji za novinare. 
 
2
U 16. kolu Evrokupa KK "Budućnost Vpli" dočekuje ekipu njemačkog "Ulma"
Pune tribine - za Dejana!
       - Pozivamo sve navijače da napunimo "Moraču" i odamo počast našem Dejanu Milojeviću - apelovao je KK "Budućnost Vpli", umjesto standardne najave, za večerašnju utakmicu - u "Morači" od 19 - u 16. kolu Evrokupa.
   - Početak utakmice biče emotivan, a ona izuzetno teška. Igramo protiv jake ekipe koja brzom, agresivnom igrom zna da stvori puno problema - ukazuje Andrej Žakelj, šef stručnog štaba "plavo-bijelog" kluba koji je donio odluku da ulaz za meč bude slobodan.  
 
2
Selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore saopštio spisak igrača koji će početi pripreme za SP u Dohi
Gojković pozvao - 19 "ajkula"!
Do SP vaterpolista u Dohi ostalo je još 15 dana, a Vladimir Gojković, selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore, saopštio je spisak od 19 igrača koji će početi pripreme - prvi dio priprema "ajkule“ obaviće od ponedjeljka do subote u Trebinju, zatim se sele u Bukurešt, odakle će 2. februara otputovati u Dohu.
Na šampionatu svijeta, na kome se dijele posljednje četiri vize za Olimpijske igre u Parizu, Crna Gora će igrati u grupi C u kojoj su Srbija, Sjedinjene Američke Države i Japan.
Prvi meč je 5. februara protiv SAD, dva dana kasnije je duel sa Srbijom, a 9. februara sa Japanom. 
 
1
U 11. kolu EHF Lige šampiona rukometapice "Budućnost Bemax" sjutra dočekuje "Đer"
Žele da se predstave - što bolje!
          Porazom od Debrecina u prethodnom kolu, „plave“ su izgubile šanse za prolaz u osminu finala, pa protiv "Đera", sjutra od 20 u „Bemax areni“ igraće samo za bolji utisak protiv petostrukih šampionki Evrope kojenakon 10 odigranih kola imaju maksimalan učinak. Protiv jednog od favorita za osvajanje trofeja, žele da se predstave u što boljem svjetlu.
Mađarski tim slavio je 37:19 u prvom međusobnom duelu koji je odigran 1. oktobra.

 
 
1
U trećem kolu "C" grupe EP za rukometaše Crna Gora - Srbija 30:29
Jedna zadnja - za trijumf "lavova"!
       Poslije dva peha s posljednjim šutem u prva dva kola u grupi "C", trećem - sreća je bila uz "lavove" - golom Nemanje Grbovića u posljednjoj sekundi utakmice sa Srbijom, muška "A" reprezentacija Crne Gore pobjedim je završila učežće na evropskoj smotri.
Tom pobjedom izabranici selektora Vlada Šole osigurali su mjesto u prvom šeširu pred žrijeb za baraž za Svjetsko prvenstvo.
Najefikasniji bio je Branko Vujović sa osam, Miloš Vujović je postigao sedam, a gol manje Vuko Borozan.
U selekciji Srbije najbolji je bio Lazar Kukić sa sedam pogodaka. 
 
1
Najbolji crnogorski vaterpolisti poraženi u duelu sa Grčkom za 5. mjesto na EP u Hrvatskoj 10:15 (2:6;3:2;2:1;3:6)
"Zastala u grlu" - prva četvrtina!
“Ajkulama" je ”zasstala u grlu" prva četvrtina u utakmici za 5. mjesto na EP u Hrvatskoj - Crna Gora - Grčka 10:15 (2:6;3:2;2:1;3:6) i vraćaju se kao šeste na starom kontinentu.
Izabranicima Vladimira Gojkoviča početkom februara predstoji Svjetsko prvenstvo u Dohi, na kojem će pokušati da izbore plasman na Olimpijske igre u Parizu, pete uzastopne. 
 
1
Posljednji meč na EHF Euro 2024 protiv Srbije ima za veliki ulog za rukometaša Crne Gore
Pobjeda dovodi - lakšeg rivala za SP!
    - Svaki meč za Crnu Goru igramo kao da nam je posljednji u životu, tako će biti i protiv Srbije.Za nas je kontinuitet učešća na velikim takmičenjima sve, od toga živimo, od toga se pravi i kult reprezentacije, a samim tim željećemo i protiv Srbije da idemo na pobjedu kako bismo obezbiejdili povoljnije mjesto u baražu, a i da se na pravi način oprostimo od šampionata. Spremićemo se najbolje i dati sve za pobjedu - jasan je Mirko Radović, kapiten rukometaša Crne Gore, koji danas ugraju sa Srbijpm na EHF Euro 2024 koji ima veliki ulog - Ukoliko bi pobijedili, izabranici Vlada Šole bi bili u 1. šeširu na baražu za Svjetsko prvenstvo i imali znatno lakšeg rivala u borbi za plasman na planetarnu smotru.  
 
1
I drugi put rukometašice "Budućnost Bemax" - u 10. kolu Lige šampiona od "Debrecina" 21:27 (11:11)
Gošćama čestitale - bez šansi ostale!
    - Čestitam _"Debrecinu", igrale su dobru utakmicu, a ovo je teška sezona za nas. Nijesmo imale liderku na terenu. Pokušavale smo da dođemo do šanse. Teško smo dolazile do gola. Atingre je bila odlična na golu, ali smo možda i previše respektovale protivnika, koji naravno posjeduje veliki kvalitet. Imamo budućnost i u daćemo šansu mlađim igračicama da rastu – kazala je trener Bojana Popović, šefica stručnog štaba ŽRK "Budućnost Gemax", poslije poraza kojim su ostale bez šansi u trci za plasman u osminu finala EHF Lige šampiona.  
 
1
Dobar odgovor nakon poraza od Italije u četvrtfinalu EP Crna Gora - Rumunija 18:11
"Ajkule" za peto - sa Grčkom!
- Čestitao bih ekipi na pobjedi. Utamica opet sa osiciliacijama, ali bitno je da smo pobjedili. Digli smo se na kraju idemo da uzmemo peto mjesto. Grci nisu blistali na ovom prvenstvu tako da mislim da su podjednake šanse. Nama je važan meč, shvatičemo ovo i kao pripremu za Svjetsko prvenstvo - utiske vaterpolisti Crne Gore nakon ubjedljive pobjede nad Rumunijom 18:11 prenio je Đro Radović. "Ajkule" u su složne u konstataciji da je 1, a za peto mjesto igraće sa Grčkom.  
 
1
Ponovo drama i ponovo nesrećan poraz...u 2. kolu EHF Euro 2024 Island - Crna Gora Crna Gora 31:30
Završeni snovi - o plasmanu u glavnu rundu!
Island je slavio nakon drame u Minhenu (31:30) u drugom kolu EHF Euro 2024, Crna Gora bez šansi za plasman u glavnu rundu.
Ponovo drama i ponovo nesrećan poraz...
Ponovo promašen posljednji napad i kraj snova o glavnoj rundi na EHF Euro 2024. 
 
1
Vaterpolisti Crne Gore u četvrtfinalu EP poražena od Italije,počinju razigravanje mečeva za plasman od pete do osme pozicije
"Ajkule" razigravaju - prvo sa Rumunijom!
          Vaterpolisti Crne Gore, juče, u četvrtfinalu vaterpolo EP poraženi od Italije 8:14, danas od 20,15 počinju razigravanje mečeva za plasman od pete do osme pozicije.
Italija će se u polufinalu sastati sa Hrvatskom, koja je bila ubjedljiva protiv Grčke 13:8. Drugi polufinalni par čine Mađarska i Španija. Mađari su petercima pobijedili Srbiju 15:14, Španija lako izašla na kraj sa Rumunima 22:7.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|