0
Održan žrijeb grupa na takmičenjima za mlađe selekcije u košarci
Igraju - šest crnogorskih selekcija!

Ovo ljeto biće vrlo izazovno za Crnu Goru, jer ćemo na šampionatima Evrope imati čak šest selekcija.
Mlada muška reprezenzacija igraće na šampionatu u poljskoj Gdinji od 13. do 21.jula u grupi D gdje su još Litvanija, Island i Slovenija. U grupi A su Grčka, Francuska, Poljska i Srbija, grupu B čine Njemačka, Izrael, Češka i Italija, dok su C grupi Turska, Španija, Sjeverna Makedonija i Belgija.

Naši juniori igraće u B diviziji, a šampionat se igra u Skoplju od 26. jula do 4.avgusta. Crna Gora je u grupi sa Rumunijom, Slovačkom, Bugarskom i Holandijom. Grupu B čine Estonija, Švajcarska, Poljska, Mađarska, Island i Kosovo. U grupi C su BiH, Irska, Češka, Ukrajina, Sjeverna Makedonija i Kipar, a grupu D čine Austrija, Norveška, V. Britanija, Gruzija i Portugal.
I kadeti igraju B diviziju. Šampionat za igrače do 16 godina održava se takođe u Skoplju, od 8. do 17.avgusta, a naša selekcija igraće u grupi B gdje su još Holandija, Island, Češka, Luksemburg i Kipar. Grupu A čine BiH, Portugal, Mađarska, Švajcarska i Belgija. U grupi C su Rumunija, Slovačka, V. Britanija, Irska, Danska, Norveška, a u D grupi su Estonija, Ukrajina, Švedska, Austrija i Sjeverna Makedonija.
Prvi put imaćemo sve ženske kategorije prijavljene na šampionatima. Mlada reprezentacija igraće A diviziju, ponovo u Litvaniji (Viljnus) i to od 6. do 14.jula, a Crna Gora je u B grupi sa Portugalom, Španijom i Švedskom. Grupu A čine Letonija, Francuska, Slovenija i Litvanija, grupu C Poljska, Italija, Turska i Finska, dok su D grupi Mađarska, Srbija, Njemačka i Izrael.
Prvi put imaćemo žensku selekciju do 18 godina, koja će igrati B diviziju, a šampionat se igra u Rumuniji (Ploješti) od 2. do 11.avgusta. Crna Gora je u grupi D gdje su još BiH, Rumunija, Švedska i Ukrajina. Grupu A čine Grčka, Bugarska, Irska, S. Makedonija i Norveška, u B grupi su Litvanija, Danska, Holandija i V. Britanija, a u C grupi Češka, Island, Slovačka i Austrija.
Naša kadetska reprezantacija prošle godine je u Podgorici izborila A diviziju, pa će selekcija do 16 godina igrati u Miškolcu (od 16. do 24.avgusta) šampionat Evrope, a Crna Gora biće u grupi D gdje su još Belgija, Finska i Slovenija. U grupi A su Švedska, Italija, Hrvatska i Njemačka, u B grupi su Izrael, Francuska, Mađarska i Grčka, a u C Srbija, Španija, Letonija i Poljska.





Posjeta : 24