2
U 16. kolu Evrokupa KK "Budućnost Vpli" dočekuje ekipu njemačkog "Ulma"
Pune tribine - za Dejana!

       - Pozivamo sve navijače da napunimo "Moraču" i odamo počast našem Dejanu Milojeviću - apelovao je KK "Budućnost Vpli", umjesto standardne najave, za večerašnju utakmicu - u "Morači" od 19 - u 16. kolu Evrokupa.
   - Početak utakmice biče emotivan, a ona izuzetno teška. Igramo protiv jake ekipe koja brzom, agresivnom igrom zna da stvori puno problema - ukazuje Andrej Žakelj, šef stručnog štaba "plavo-bijelog" kluba koji je donio odluku da ulaz za meč bude slobodan.

IN MEMORIAM: DEJAN MILOJEVIĆ (1977 – 2024)


- I dalje su šok, bol i nevjerica nevjerovatni nakon njegovog preranog odlaska, i dalje ne možemo da se pomirimo sa činjenicom, da neće da nas okrene i sa osmjehom pita kako ide.
Podgorica kao grad, naši navijači, kroz tu podgoričku nit, uvijek su široke ruke dočekivali ljude dobre namjere, borce, one koji daju sve od sebe za klub.
Deki je bio sve to. Došao je kao mladić u rosteru jednog supertima, otišao je kao lider, kao uzor nekim mlađim generacijama.
Kako ga je samo voljela podgorička publika, koliko djece je dolazilo da gleda baš njega, gdje ostavlja srce na terenu u svakoj utakmici bez obzira ko je protivnik.
Upravo te karakteristike na parketu, i onda sva aura i ponašanje van njega, učinile su Milojevića jednim od najvećih koji je nosio dres. Primjerom kako treba da se odnosi prema istome, kako se odnosi prema grbu, kako prema navijačima.
Nikad nije dao na Budućnost, nikad nije preskočio da pomene koliko mu je naš klub u srcu, i kad je nosio dresove drugih timova i kada je kasnije postao trener.
A onda, ta druga polusezona kada je preuzeo tim, koliko je unio energije u svlačionicu, i koliko je malo falilo da dođemo do trijumfa na oba fronta.
I kao NBA šampion, nije zaboravio svoju Budućnost, i zato u utorak protiv Ulma Podgorica, "Morača", će se oprostiti od njega kako dolikuje.
Jednom pravom iskrenom košarkašu, čovjeku, kapitenu, kojeg će Podgorica i "plavo-bijela" porodica vječno čuvati od zaborava.




Posjeta : 92