1
Posljednji meč na EHF Euro 2024 protiv Srbije ima za veliki ulog za rukometaša Crne Gore
Pobjeda dovodi - lakšeg rivala za SP!

    - Svaki meč za Crnu Goru igramo kao da nam je posljednji u životu, tako će biti i protiv Srbije.Za nas je kontinuitet učešća na velikim takmičenjima sve, od toga živimo, od toga se pravi i kult reprezentacije, a samim tim željećemo i protiv Srbije da idemo na pobjedu kako bismo obezbiejdili povoljnije mjesto u baražu, a i da se na pravi način oprostimo od šampionata. Spremićemo se najbolje i dati sve za pobjedu - jasan je Mirko Radović, kapiten rukometaša Crne Gore, koji danas ugraju sa Srbijpm na EHF Euro 2024 koji ima veliki ulog - Ukoliko bi pobijedili, izabranici Vlada Šole bi bili u 1. šeširu na baražu za Svjetsko prvenstvo i imali znatno lakšeg rivala u borbi za plasman na planetarnu smotru.

- Srbija je pokazala da je konkurentna ekipa i biće teško igrati protiv nje... Radi se o selekciji sa odličnim pivotima, krilima, golmanima i teško ćemo se nositi sa španskim sistemom koji igraju", upozorio je desni bek Stefan Čavor i dodaje:
- Pokazali smo u ova dva meča da možemo da igramo protiv ozbiljnih reprezentacija. Znam da možemo još mnogo bolje, a da će sve to doći korak po korak, jer se radi o mladoj reprezenaciji. Na pravom smo putu.
"Lavovi" su i protiv Mađarske i protiv Islanda imali šut za remi, ali Branko Vujović i Vuko Borozan nijesu imali sreće.
- Malo su se emocije slegle, a prosto je nevjerovatno da nakon takve dvije utakmice nemamo bodova i da će prvo i posljednje mjesto u grupi odlučivati jedna ili dvije lopte. Znali smo da će grupa biti paklena, a eto mi smo ti koji nisu imali sreće - dodao je Radović.
Šta je moglo da presudi da bar jedan od ova dva meča ode na stranu Crne Gore?
- Imaćemo dosta vremena da analiziramo ove dvije utakmice, a sada još vodimo računa o utakmici koja nam je preostala na Evropskom prvenstvu. Ali i ranije sam rekao da sam ponosan na ove momke i čast je što sam dio ovakve grupe koja na pravi način uvijek prezentuje Crnu Goru - naglasio je Radović.
Mađarska i Island su rukometne zemlje, obje su bile favoriti protiv "lavova", a na kraju su jedva "iščupali" pobjede.
- Doveli smo sebe u situaciju da možemo da pobijedimo obje utakmice, ali nažalost ostali smo praznih ruku - pokazali smo karakter i da možemo. I kada smo pošli na prvenstvo obećali smo da želimo da pokažemo da tu pripadamo - zaključio je Radović.
Crna Gora nakon dva kola nema bodova iako je protiv Mađarske i Islanda zaslužila više, imala šuteve za remi...
- Dvije teške utakmice su iza nas, mislim da smo obje odigrali dosta dobro, tako je da velika šteta i žal što nismo otišli u drugi fazu, ali šta je tu je - ostaje nam utakmica sa Srbijom, mnogo bitna zbog baraža za Svjetsko prvenstvo. Želimo da prvenstvo završimo pobjedom - jasan je Čavor.




Posjeta : 23