1
Nikola Janović, poslanik DPS na danas održanoj sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu
Innicirali saslušanje - Spajića i Šaranovića!

      - U skupštinsku proceduru, upravo smo predali inicijativu o kontrolnom saslušanju predsjednika Vlade Milojka Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, a s obzirom na cjelokupnu situaciju koja je bila prethodnih dana vezano za pitanje izbora v.d. direktora Uprave policije, zapravo oko dešavanja na sjednici Vlade sa koje smo bili upoznati o međusobnom optuživanju za izvršenje krvičnih djela i kršenje zakona - saopštio je Nikola Janović, poslanik DPS na danas održanoj sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu.

On je istakao da smatra da je pravo svih poslanika, ali i kompletne javnosti da saznaju šta se dešavalo na pretposljednjoj sjednici Vlade, kao i da je potrebno dobiti odgovor na pitanja ko je prekršio zakon prilikom izbora v.d. direktora Uprave policije.
- Shodno Poslovniku i članu 75. gdje dva puta u toku Redovnog zasijedanja skupštinski odbor na zahtjev jedne trećine članova donosi odluku o kontrolnom saslušanju želim da vas obavijestim da upravo sa trećinom članova kolega Živković, kolega Adžić, kolega Zirojević i koleginica Pejović, podnijeli su ovu navedenu inicijativu”, kazao je Janović i zatražio da se inicirano kontrolno saslušanje uvrsti u dnevni red današnje sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu, kao i da se donese odluka o samom datumu navedenog saslušanja.
Posjeta : 10